Παναγιώτα Δριτσέλη : Εντάσσονται στο πρόγραμμα νέων αγροτών όλοι οι επιλαχόντες

“Εντάσσονται στο πρόγραμμα νέων αγροτών όλοι οι επιλαχόντες με χρήματα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης”.

Λύση στο θέμα των νέων αγροτών που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Υπομέτρου 6.1 των Νέων Γεωργών και είχαν χαρακτηρισθεί ως επιλαχόντες έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την εξασφάλιση κονδυλίου 300 εκατομμυρίων ευρώ για την ένταξη του συνόλου των 16.000 επιλαχόντων πανελλαδικά. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ και ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε δελτίο τύπου με το πλαίσιο χρηματοδότησης της διεύρυνσης του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει πολύ ισχυρά κίνητρα επιστροφής των νέων στην αγροτική παραγωγή, τονώνοντας την νεανική επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα και αναβαθμίζοντας την ζωή στην ύπαιθρο. Συγκεκριμένα, το βασικό ποσό ενίσχυσης είναι 17.000€ για γεωργικές εκμεταλλεύσεις που θα έχουν φυτικήπαραγωγική κατεύθυνση και θα φτάνει τις 22.000€ για εκμεταλλεύσεις στη ζωική παραγωγή και για περιοχές ορεινές ή μειονεκτικές.

Με την επέκταση του συγκεκριμένου μέτρου γίνεται πράξη η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για ανασυγκρότηση της υπαίθρου και για την δίκαιη ανάπτυξη στην ελληνική περιφέρεια. Η στήριξη του αγροτικού τομέα και της νέας γενιάς αποτελούν πυλώνες μιας νέας οικονομικής πολιτικής, με πραγματική κοινωνική ανταποδοτικότητα.