ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών: ΚΑΛΕΣΜΑ προς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς

pame_ekpaideusi
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ
ΚΑΛΕΣΜΑ
προς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς
Συναδέλφισσα- συνάδελφε,
ü Εσύ που χρόνια και χρόνια είσαι αβοήθητος και ξεχασμένος … Εσύ που βλέπεις τα Σχολεία να κλείνουν το ένα πίσω απ’ το άλλο και ζεις καθημερινά στην εργασιακή ανασφάλεια. Εσύ που θα αξιολογηθείς εάν υλοποιείς ή όχι τις καινοτόμες.. δράσεις στο σχολείο και θα διαφημίζεις τη δουλειά σου για να βρίσκονται χορηγοί για τη λειτουργία του σχολείου σου…
Βγάλε τα συμπεράσματά σου από τη μέχρι σήμερα λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των σχολείων, με τις υπηρεσιακές και εργασιακές αλλαγές του Εκπαιδευτικού.
Πρόκειται για μηχανισμό του κράτους που υλοποιεί την κεντρική αντιεκπαιδευτική- αντιλαϊκή πολιτική (μονιμοποίηση του δόκιμου προσωπικού, αξιολόγηση, σύνδεση της αξιολόγησης με τους μισθούς και τις μισθολογικές ωριμάνσεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις, απολύσεις  κ.α.).
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν υπηρετούν εσένα και τις ανάγκες σου, ΟΧΙ μόνο γιατί η πλειοψηφία τους είναι διορισμένη από την κυβέρνηση και ως εκ τούτου «Γιάννης κερνάει-Γιάννης πίνει», αλλά κυρίως γιατί το γενικότερο θεσμικό-νομικό-πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται είναι εκ βάθρων αντιλαϊκό, αντιδραστικό.
Είναι χώρος ενσωμάτωσης κι όχι εκπροσώπησης, χώρος ρουσφετιού, εξαγοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων.
Με το νόμο 4072/2011 («νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων»), με το νόμο 4024/2011 («νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο»), με τον «Καλλικράτη», τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν αλλάξει προς το αντιδραστικότερο.Θεσμοθετούνται ως μοχλοί υλοποίησης των κατευθύνσεων της Ε.Ε., του «νέου σχολείου» και της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση.
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τέλος, είναι εργαλεία αναπαραγωγής του στρώματος της εργατικής αριστοκρατίας στον κλάδο και στο κίνημα, εκκολαπτήριο στελεχών των αστικών κομμάτων, για τη διαχείριση του συστήματος.
Οι εκπαιδευτικοί,  όπως όλοι οι εργαζόμενοι, μπορούν να υπερασπίσουν και να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους μόνο μέσα από ένα μαζικό, ισχυρό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα
Στις σημερινές συνθήκες, ο έλεγχος και η παρέμβαση των εργαζομένων στα κρατικά όργανα, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μπορεί να γίνει μόνο με όρους κινήματος, μέσω των εκπροσώπων τους από τα σωματεία. Με αποφάσεις Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων, με μαζικές παραστάσεις και κινητοποιήσεις, να απαιτείται το δικαίωμα της ενημέρωσης για το τι συζητιέται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για την κατάργηση του απόρρητου σε αυτά. Να απαιτήσουν οι αιρετοί να υλοποιούν τις αποφάσεις των σωματείων που υπηρετούν τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, να λογοδοτούν και να απολογούνται στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων.
Έχεις πείρα πλέον από το ρόλο και το χαρακτήρα των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Σε καλούμε να προβληματιστείς για τις παραπάνω εκτιμήσεις και θέσεις που διατυπώνουμε. Είμαστε η μόνη δύναμη που έχει αυτή τη θέση για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Μην ανέχεσαι εσύ  που παράγεις  τον πλούτο να οδηγείσαι στην εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών, για να “φουσκώνουν” οι καταθέσεις στις Ελβετικές Τράπεζες.
Μην μένεις θεατής. Γίνε πρωταγωνιστής στις εξελίξεις. Μέσα από  τα συνδικάτα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, πάρε την υπόθεση στα χέρια σου!
ñ Μην αναγνωρίζεις το χρέος. Είναι της πλουτοκρατίας. Αυτή πρέπει να πληρώσει!
ñ Πες όχι στα νέα μέτρα της σφαγής. Δεν είναι προσωρινά. Είναι αναγκαία για το κεφάλαιο κι όχι για το λαό.  Υλοποιούν τον στρατηγικό σχεδιασμό της Ε.Ε. για φτηνό και υπάκουο εργατικό δυναμικό. Στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Τα μέτρα των μνημονίων  δεν είναι αποτέλεσμα μιας κακής διαχείρισης. Ούτε έως την Δευτέρα Παρουσία δεν πρόκειται να βρεθεί διαχείριση και κυβέρνηση που θα κάνει τον καπιταλισμό φιλολαϊκότερο.
Καμιά αναμονή-καμιά ανοχή! Ψήφισε με βασικό κριτήριο:
§ Ποιο κίνημα είναι σε θέση να ελέγχει, να παρεμβαίνει και να αποτρέπει τις αντεργατικές, αντιδημοκρατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, τα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις των ημετέρων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
§ Ποιο κίνημα μπορεί να οργανώσει τους αγώνες, να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή για σένα και τα παιδιά σου, να οργανώσει την αντίσταση και τη λαϊκή αντεπίθεση, ώστε να τους εμποδίσει, να τους σταματήσει, να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-Ε.Ε.
§ Ποιο κίνημα μπορεί να δώσει προοπτική στους αγώνες, να οργανώσει την συμμαχία και την πάλη του λαού για μονομερή διαγραφή του χρέους, για κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, για αποδέσμευση από τα δεσμά της Ε.Ε., την απαλλαγή από τη δικτατορία των μονοπωλίων, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του κι αφέντης στον πλούτο που παράγει.
Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική. Στην ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος! Από την ισχυροποίηση ενός τέτοιου κινήματος έχουμε ανάγκη σήμερα. Γι’ αυτό:
Άλλαξε τους συσχετισμούς! Δώσε δύναμη στη δύναμή σου!
Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ δεν αφορά στενά μόνο το ίδιο. Αφορά όλους τους εργαζόμενους. Είναι η μόνη συντεταγμένη δύναμη που μπορεί σήμερα να γίνει το αντίπαλο δέος!

Με τη ψήφο σου στις 5  του Νοέμβρη, καταδίκασε την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ, πλουτοκρατίας που σε εξαθλιώνει, που σου ακυρώνει το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία.
Έχεις κι εσύ ευθύνη! Τώρα είναι η ώρα!
ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕ
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ   ΓΙΑ  ΠΥΣΔΕ KAI ΑΠΥΣΔΕ            ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΚΥΣΔΕ
Γιαννούλα Γεωργία
Κανταρτζή Αγορή                                                        Κουτελίδα   Άννα
Κεραμίδας Λεωνίδας
Κουτελίδα ΄Αννα                                                           Μούτος Θεόδωρος
Κωστίκας Δημήτριος
Κωστούλα Μαρία
Μαγκλάρα Βασιλική
Μούτος Θεόδωρος
Μπαμπανάρας Γεώργιος
Πατριώτη Σοφία
Πολύζος Βασίλειος
Τάσιου Ευαγγελία
Τρίτου Γεωργία
Τσιοτινού Αθανασία
Τσούβα Κωνσταντινιά
.