«Πάγωμα» των οφειλών στον ΟΑΕΕ, ζήτησε ο Κ. Σκρέκας

broutsis 2

Πολύωρη συνάντηση με τον υπουργό Απασχόλησης κ. Βρούτση είχε την Τρίτη ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας. Σε αυτή παρέστη και ο γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κ. Σκρέκας έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες. Πρώτον ζήτησε από τον υπουργό και τον συνεργάτη του πρωθυπουργού την προώθηση ρύθμισης η οποία θα προβλέπει πάγωμα των παλαιών οφειλών των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ και αποποινικοποίηση αυτών, «έτσι ώστε να πάψει να υπάρχει πάνω από τους ελεύθερους επαγγελματίες η «λαιμητόμος» που τους απειλεί με συλλήψεις».

Ο κ. Κ. Σκρέκας επέμεινε ιδιαίτερα σε αυτό, ενώ πρότεινε, λόγω της εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας να δοθεί στους επαγγελματίες η δυνατότητα, από τη στιγμή που οι τζίροι τους δεν είναι ικανοποιητικοί, να πληρώνουν εισφορές μόνο για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη για ένα συγκεκριμένο διάστημα (2 ετών για παράδειγμα) και όχι τις συνταξιοδοτικές. «Έτσι θα δώσουμε ανάσα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που σήμερα αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους» είπε ο κ. Κ. Σκρέκας, ο οποίος πρότεινε επίσης τη καθιέρωση ενός και μοναδικού κωδικού μέσα από τον οποίο ο κάθε επαγγελματίας θα μπορεί να καταβάλλει κάθε μήνα και αναλόγως των δυνατοτήτων του, χρήματα για παλαιότερες οφειλές.

Οι κ.κ. Βρούτσης και Βαρτζόπουλος είδαν με ιδιαίτερα θετική διάθεση τις προτάσεις του Τρικαλινού βουλευτή και δεσμεύτηκαν να τις μελετήσουν.

.