Παγκόσμια υστερία για το iPhone 5

 

iphone5

 

 

 

 

H αναμονή τελείωσε. Ηρθε η ώρα της υστερίας. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής το iPhone 5 πωλείται σε καταστήματα της Αpple στην Αυστραλία, στην Ασία και στην κεντρική Ευρώπη, με χιλιάδες
ανθρώπους να σχηματίζουν πυκνές ουρές δεκάδων μέτρων για να προμηθευτούν πρώτοι τη συσκευή, η οποία παρουσιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και είχε δύο εκατομμύρια προπαραγγελίες στο πρώτο 24ωρο. Υπήρξαν στιγμές αγωνίας, υπήρξαν πανηγυρισμοί, πανό, συνθήματα σαν να επρόκειτο για αθλητικό γεγονός και όχι για την πώληση ενός προϊόντος..

Το Σίδνεϊ της Αυστραλίας ήταν το πρώτο που «υποδέχτηκε» το κινητό τέταρτης γενιάς της Apple και το Τόκιο της Ιαπωνίας ακολούθησε. Εκατοντάδες άνθρωποι, ντυμένοι με μπλούζες με το δαγκωμένο μήλο, ξενύχτησαν από το βράδυ της Πέμπτης για να πιάσουν μια καλή θέση στην ουρά έξω από τα καταστήματα της Apple στο Σίδνεϊ, στο Τόκιο, στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ, δίνοντας έναν χωρίς προηγούμενο στα καταναλωτικά ήθη χαρακτήρα υστερίας.

«Είναι σαν να βρίσκομαι σε φεστιβάλ» δήλωσε κατενθουσιασμένος ένας πελάτης-οπαδός στο Τόκιο. Πολλοί αφού αγόραζαν τη συσκευή που κοστίζει από 699 δολάρια την επιδείκνυαν στο πλήθος που καταχειροκροτούσε έξω έξω από το κατάστημα της Apple. Στην Ευρώπη το πρώτο κατάστημα που άνοιξε νωρίς την Παρασκευή ήταν στο Μόναχο με τις ίδιες σκηνές να επαναλαμβάνονται. Στο Παρίσι το κλίμα ήταν κάπως διαφορετικό, καθώς έξω από το κεντρικό κατάστημα της Apple, συγκεντρώθηκαν με την ευκαιρία της πρεμιέρας του iPhone 5, απολυμένοι υπάλληλοι της εταιρείας οι οποίοι κατήγγειλαν τις πολιτικές της. Στο πρώτο 24ωρο από την παρουσίαση του iPhone 5, η Apple έλαβε δύο εκατομμύρια

προπαραγγελίες. Σύμφωνα με το CNN, ως τη Δευτέρα μπορεί να έχει πουλήσει ως και δέκα εκατομμύρια συσκευές σε όλον τον κόσμο, καθώς τα καταστήματα της Apple θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή. Στην Ελλάδα το iPhone 5 αναμένεται να έρθει σε έναν μήνα.

 

 

 

.