Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

aimodosia 5

Δράση ουσίας και προσφοράς διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων με την ομάδα Εθελοντών και τη συνεργασία του εικαστικού κέντρου «Εικάζω». Μια δράση που αφορά όλους μας, που σχετίζεται με την ίδια ζωή.

Πρόκειται για την εθελοντική αιμοδοσία την οποία συνδιοργανώνουν οι δύο φορείς, με τη συνεργασία του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Μια αιμοδοσία που γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία εορτάζεται στις 14 Ιουνίου κάθε χρόνο. Φέτος, η εθελοντική αιμοδοσία – προσφορά στον συνάνθρωπο, η κατ’ εξοχήν, δηλαδή, εθελοντική δράση, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Ο στόχος είναι διπλός.

Από τη μια, να μετάσχουν σε αυτή την ύψιστη πράξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, κάθε πολίτης των Τρικάλων, κάθε δημότης, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Από την άλλη, πρόκειται για μια προσπάθεια επανασύστασης της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του νομού Τρικάλων.

Μάλιστα, για να ενεργοποιηθούν οι συμπολίτες, τα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα στο εικαστικό κέντρο «Εικάζω», αφού ενημερωθούν για τα οφέλη της αιμοδοσίας, θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη για να ζωγραφίσουν για την αιμοδοσία, σε ένα παιχνίδι για τη ζωή.

Επί της ουσίας, η αιμοδοσία, που διαρκεί μόλις 10 λεπτά, ωφελεί, τόσο τον κάθε τρικαλινό, όσο και τον δημοτικό υπάλληλο, καθώς όλοι τους αποκτούν την κάρτα Εθελοντή Αιμοδότη. Κυρίως, όμως. έχει σημασία η προσφορά που αφορά σε μια ζωή: πράξη ανεκτίμητη και ουσιαστική.

.