Παγκόσμια έρευνα: Το 71,5% θα έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Περισσότεροι άνθρωποι θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού εάν υπήρχε σύσταση από την κυβέρνηση ή τον εργοδότη τους, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας. Η έρευνα έρχεται στο φως της δημοσιότητας εν μέσω ολοένα και μεγαλύτερης δυσπιστίας της κοινής γνώμης απέναντι στα εμβόλια που αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς, ώστε να μπει ένα τέλος στην πανδημική κρίση.

Η συντριπτική πλειονότητα(71,5%) των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι είναι πολύ ή αρκετά πιθανό να έκαναν τον εμβόλιο Covid-19 και το 61,4% δήλωσαν ότι θα αποδέχονταν τη σύσταση του εργοδότη τους για εμβολιασμό, όπως καταδεικνύει η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 13.000 πολίτες σε 19 χώρες του κόσμου.

Επίβλεψη της έρευνας είχε το Vaccine Confidence Project (VCP), ένα διεθνές πρόγραμμα επιτήρησης της εμπιστοσύνης απέναντι στον εμβολιασμό που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και φαρμακευτικές εταιρειες, καθώς και η αμερικανο-βρετανική πρωτοβουλία Business Partners to CONVINCE.

Όλοι οι συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, δήλωσαν ότι είναι λιγότερο πιθανό να δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο Covid-19 κατόπιν εντολής των εργοδοτών.

Μεταξύ των χωρών παρατηρούνται διαφορές, γεγονός που υπογραμμίζει την πόλωση που επικρατεί όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σχεδόν το 90% των ερωτηθέντων στην Κίνα θα δέχονταν να κάνουν το εμβόλιο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη Ρωσία είναι κάτω από 55%. ΣΤη Γαλλία, το ποσοστό θετικής στάσης είναι 58,89%, έναντι 75,4% στις ΗΠΑ και 71,48% στη Βρετανία.

Στην έρευνα συμμετείχαν πολίτες 19 χωρών από τις 35 χώρες με το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

kathimerini.gr