Π. Δριτσέλη : Οι δομές που εργάζονται για την ενδυνάμωση των γυναικών ενάντια στην έμφυλη βία αποτελούν πυλώνα κοινωνικής συνοχής

Με τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Τρικκαίων συναντήθηκε η Παναγιώτα Δριτσέλη, σε μία περίοδο όπου υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη ενίσχυσης των πολιτικών που μάχονται την έμφυλη βία.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση για το κρίσιμο έργο του Κέντρου, για την εικόνα που έχουν τα στελέχη του για την εφαρμογή των πολιτικών καταπολέμησης της βίας με διάσταση φύλου στο πεδίο, αλλά και για τις μορφές βίας και κακοποίησης που μπορεί να προέρχονται από διάφορα κοινωνικά κι επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Όπως τονίστηκε, οι εκφάνσεις της βίας διαρκώς μεταλλάσσονται, σε πολλές περιπτώσεις γίνονται πιο ακραίες, ενώ θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα κι οι υφέρπουσες καταστάσεις βίας, που πολλές φορές βρίσκονται έξω από την σφαίρα της προσοχής της Πολιτείας. 

Η Παναγιώτα Δριτσέλη, από την πλευρά της, εξήρε το έργο του Κέντρου, το οποίο προσφέρει στην κοινωνία των Τρικάλων εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ενώ εξέφρασε την απογοήτευση της για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι των εν λόγω δομών δεν αντιμετωπίζονται από το αρμόδιο Υπουργείο με την δέουσα προσοχή. Υπογράμμισε ότι η εργασιακή θωράκιση των στελεχών του Κέντρου είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να μελετήσουμε άμεσα ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων αυτών, που καλύπτουν εν τοις πράγμασι πάγιες και διαρκείς ανάγκες.