Π. Χαρτοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και πανελλαδικά και στα Τρίκαλα

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης για τις πολιτικές εξελίξεις εντός και εκτός του κόμματος της, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην ενημερωτική εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση του Δημήτρη Παδιού στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, η Γραμματέας της Ο.Μ Καλαμπάκας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Βουλευτής στις εκλογές του 2019 Πέρυ Χαρτοπούλου.

Η κ. Χαρτοπούλου ερωτηθείσα σχετικά, έκανε λόγο πως τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης και της μεγάλης ακρίβειας της κυβέρνησης, δεν στοχεύουν στην ανακούφιση των ευάλωτων οικονομικά ομάδων, αλλά στη στήριξη των λίγων, των μεγαλοκεφαλαιακών συμφερόντων, όπως αυτά εκφράζονται από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, των εφοπλιστικών και βιομηχανικών κύκλων, των «καγιέν» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε «Τα δεδομένα που αποτυπώνονται στις δημοσκοπικές έρευνες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική καθημερινότητα ή τουλάχιστον ανταποκρίνονταν μέχρι και πριν από λίγους μήνες. Σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε, ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από την «σημαία», όμως αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα πια πως δεν έχει να περιμένει τίποτα άλλο από την κυβέρνηση της ΝΔ, παρά μόνο φτωχοποίηση, ανεργία και ανέχεια. Το τελευταίο διάστημα, υπάρχει μια σαφής αντιστροφή του πολιτικού κλίματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα στις κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα πανελλαδικά, όπως θα είναι και στα Τρίκαλα επίσης».

Αναφορικά με την πρόταση που θα προταθεί και θα συζητηθεί στο συνέδριο του κόμματος μέσα στον Απρίλιο, για ίση ποσόστωση ανδρών-γυναικών στα ψηφοδέλτια όλης της επικράτειας, η Πέρυ Χαρτοπούλου τόνισε πως «Θα γίνει από το κόμμα η καλύτερη δυνατή επιλογή μεταξύ των προσώπων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο των Τρικάλων. Θα υπάρχουν 3 θέσεις ανδρών και 3 γυναικών, σε ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο νίκης. Προσωπικά θα θέσω τον εαυτό μου και πάλι στην διάθεση των οργάνων του κόμματος, ως υποψήφια Βουλευτής Τρικάλων».

Σε ερώτηση για το ποιον υποψήφιο Δήμαρχο θα στηρίξει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Μετεώρων, η κ. Χαρτοπούλου υπογράμμισε πως όλα παραμένουν ανοιχτά από την στιγμή που η ΝΕ Τρικάλων ήρε την εμπιστοσύνη και την στήριξη της στο πρόσωπο του νυν Δημάρχου Θοδωρή Αλέκου, για μια σειρά λόγων και επιλογών. Ο έτερος διεκδικητής του δήμου κ. Παπαχρήστος, αν και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ξεκάθαρα την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κοινό ρεύμα συνεργασιών των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, ώστε να κερδηθεί ο δήμος, Οπότε σίγουρα αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος το επόμενο διάστημα».