π. Αθανάσιος Τύμπας: Η υλική και πνευματική μας υποδούλωση στην Δύση

IMG 8195-1

πρωτοπρ. Αθανασίου Πολ. Τύμπα, Θεολόγου-Μουσικού

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους Ορθοδόξους Έλληνες δεν είναι ότι είμαστε υποδουλωμένοι στις Ευρωπαϊκές Τράπεζες, αλλά ότι δυστυχώς οι περισσότεροι πολιτικοί και ορισμένοι εκκλησιαστικοί άρχοντες πιστεύουν και θαμπώνονται από το κοσμικό δυτικοευρωπαϊκό πνεύμα.

Αγνοούν ότι ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός γέννησε τα δύο μεγαλύτερα τέρατα του 20ου αιώνα, τον καπιταλισμό και τον κομμουνισμό; Ο Άγιος Παΐσιος έγραψε σε μια του επιστολή: «Δυστυχώς ο Δυτικός Ορθολογισμός έχει επιδράσει και σε Ανατολικούς Ορθοδόξους Άρχοντες, και έτσι βρίσκονται σωματικά μόνον στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού, ενώ όλο το είναι τους βρίσκεται στην Δύση που την βλέπουν να βασιλεύει κοσμικά.

Εάν έβλεπαν την Δύση πνευματικά, με το φως της Ανατολής, το φως του Χριστού, τότε θα έβλεπαν το πνευματικό ηλιοβασίλεμα της Δύσης που χάνει σιγά σιγά το φως του νοητού Ηλίου, του Χριστού, και προχωρούν για το βαθύ σκοτάδι. Μαζεύονται και συνεδριάζουν και γίνονται συζητήσεις ατελείωτες για πράγματα που δεν χωράει συζήτηση, που ούτε οι Άγιοι Πατέρες συζητήσανε εδώ και 2000 χρόνια.»

Ποια είναι αυτά τα πράγματα που οι Άγιοι Πατέρες δεν συζητήσανε εδώ και 2000 χρόνια διότι ήταν αυτονόητα και τακτοποιημένα από το Ιερό Ευαγγέλιο; Είναι το θέμα της ομοφυλοφιλίας που ο Δυτικός Ορθολογισμός από «παρά φύσιν» το θεωρεί φυσιολογικό φαινόμενο. Είναι τα χρηματιστήρια που θεωρούν ότι ο τζόγος είναι νόμιμος και ότι όποιος δεν εργάζεται μπορεί να κερδίζει χρήματα. Είναι οι τράπεζες που ενώ το Ευαγγέλιο και οι Άγιοι Πατέρες θεωρούν παράνομο τον τοκισμό των χρημάτων αυτές υποδουλώνουν ολόκληρα κράτη με τόκους και επιτόκια.

Τρελάθηκε από τον Ορθολογισμό και η επιστήμη γι’ αυτό τις τελευταίες δεκαετίες γεννήθηκε η ψυχανάλυση χωρίς να έχει δοθεί ορισμός της ψυχής, κλωνοποιούνται ζώα για το «καλό» του ανθρώπου, μεταλλάσσονται φυτά για τον πλουτισμό του ανθρώπου, καταστρέφεται η φύση για να καλοπερνά ο άνθρωπος και τέλος γεννήθηκε η πλάνη του Οικουμενισμού δηλαδή, ότι όλες οι θρησκείες είναι ίδιες. Έτσι για όλες τις παρανομίες δεν κρίνεται και δεν έχει τύψεις κανένας, αφού αληθινός και «δίκαιος» Θεός είναι μόνο ο ατομισμός του ανθρώπου.

Ο Δυτικός Πολιτισμός πιστεύει ότι μέτρο για όλα είναι ο άνθρωπος, ενώ στην Ανατολή μέτρο είναι ο Θεάνθρωπος Χριστός και ο μιμητής αυτού Άγιος άνθρωπος.

Εάν οι θρησκευτικοί και οι πολιτικοί μας άρχοντες δεν καθοδηγήσουν το λαό μας προς την φιλοκαλία της καθαρής καρδιάς και τον σεβασμό του αληθινού Θεού και του συνανθρώπου μας, τότε ο πνευματικός μας θάνατος είναι θέμα χρόνου. Ελπίζω πως η αγάπη του Θεού και το φιλότιμο του Έλληνα θα σώσουν την Ελλάδα. Αμήν!

.