Π. Αθαν. Τύμπας: Να έρθουν οι πιστοί στις εκκλησίες έστω και με τα μέτρα που υπάρχουν

Για την λειτουργία των εκκλησιών την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και όλα τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση που παρουσιάζει ο Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου π. Αθανάσιος Τύμπας.

«Οφείλουμε όλοι, κλήρος και λαός, να σεβαστούμε και να πειθαρχήσουμε στην απόφαση της κυβέρνησης, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, να λειτουργήσουν μ΄αυτό τον τρόπο οι εκκλησίες μας την Μεγάλη Εβδομάδα. Οι εκκλησίες παραμένουν ανοικτές και αυτό είναι που έχει την μεγαλύτερη σημασία. Δεν πειράζει αν γίνει η Περιφορά του Επιταφίου γύρω από το ναό χωρίς την παρουσία των πιστών ή αν θα τελεστεί η λειτουργία της Αναστάσεως του Χριστού στις 9 το βράδυ αντί στις 12 τα μεσάνυχτα. Θεωρώ κάποιες φωνές, ακόμα και μέσα από την εκκλησία που αντιτίθενται σε όλα αυτά υπερβολικές. Δεν πρέπει να χάσουμε το νόημα και την κατάνυξη αυτών των Άγιων Ημερών», τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Αθανάσιος Τύμπας.

Όλοι οι ιερείς και ψάλτες των ναών πριν από κάθε λειτουργία θα υποβάλλονται σε rapidtest, ενώ όσοι πιστοί προσέρχονται στους ναούς θα φέρουν διπλή μάσκα.

Αναφερόμενος και στο θέμα των εμβολιασμών ο π. Αθανάσιος Τύμπας, προέτρεψε όλο τον κόσμο να σπεύσει να εμβολιαστεί. Αν κάποιο άτομο αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας, είναι προτιμότερο να συμβουλευτεί τον οικογενειακό του γιατρό και να μην βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα. Οι ειδικοί ξέουν καλά την δουλειά τους και αυτοί ξέρουν να μας καθοδηγήσουν, κατέληξε.