Π.Α.ΜΕ.-Γραμματεία Ν.Τρικάλων : Τι περιλαμβάνει η …επόμενη μέρα!!!

pame logo

Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει: Χαράτσια, ανατροπές σε ασφαλιστικό και εργασιακά

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται ανοιχτά και καλεί την εργατική τάξη της χώρας και τα συνδικάτα, σε διαρκή, ανυποχώρητο αγώνα για να προστατεύσουμε τη ζωή μας από τα μνημόνια διαρκείας και τους εφαρμοστικούς νόμους, να αντισταθούμε και να οργανώσουμε την απάντηση μας απέναντι στο νέο βάρβαρο γύρο επίθεσης που ακολουθεί, στην ανέχεια και την εξαθλίωση που μας περικυκλώνει για να σωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Μπροστά μας έχουμε ένα νέο μνημόνιο-οδοστρωτήρα που έρχεται να ολοκληρώσει τη «δουλειά» των δύο προηγούμενων.
Φοροχαράτσια στη λαϊκή οικογένεια, ανατροπές σε ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μειώσεις συντάξεων, ανατροπές σε εργασιακά δικαιώματα με χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, περιλαμβάνει η επόμενη μέρα της νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές.

Εξάλλου, στο τέλος Οκτώβρη, η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και της πορείας εφαρμογής του 3ου μνημονίου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο και περιλαμβάνει μέτρα-φωτιά που πρέπει να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση, μέχρι το τέλος του 2015 αρχές του 2016, για να συνεχιστεί η δανειοδότηση από την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

• Επιβολή και είσπραξη της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ από τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά.
• Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για αυτοαπασχολούμενους, μικρές επιχειρήσεις και για εργαζόμενους με μπλοκάκια.
• «Κούρεμα» κατά 50% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
• Αύξηση του φόρου που τον έχουν ονομάσει «εισφορά αλληλεγγύης» για μισθωτούς, που ενσωματώνεται πλέον στο φόρο εισοδήματος.
• Έναρξη εφαρμογής των αντιασφαλιστικών νόμων που προβλέπονται στο 1ο και στο 2ο μνημόνιο.
• Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016.
• Νέο Ασφαλιστικό από τον Οκτώβρη, με αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις συντάξεων μέσω της διασύνδεσης εισφορών-παροχών, μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τα Ταμεία.
• Περικοπές ύψους 2,25 δισ. ευρώ στις κρατικές δαπάνες για τις συντάξεις, για τα έτη 2015-2016.
• Κατάργηση της εξάμηνης μετενέργειας για τις Συλλογικές Συμβάσεις.
• Από 1/10/2015 κατάργηση του μειωμένου ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο και αύξηση από 66 ευρώ στα 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
• Αύξηση του φόρου εισοδήματος των αγροτών από 13% στο 20% για τα εισοδήματα του 2016.
• Μείωση του ακατάσχετου ορίου μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων, από τα 1.500 ευρώ στα 1.000 ευρώ, για οφειλές στο Δημόσιο.
• Συμπληρωματικός προϋπολογισμός τον Οκτώβρη του 2015 για να υπάρξουν και άλλα δημοσιονομικά μέτρα εάν δεν υλοποιηθούν οι παραπάνω δεσμεύσεις.
• Αύξηση του φορολογικού συντελεστή στα εισοδήματα από ενοίκια, σε αυτά κάτω από 12.000 στο 15% από 11% και σε αυτά άνω των 12.000 στο 35% από 33%. Μέτρο που θα χτυπήσει και τους ενοικιαστές στους οποίους θα μεταφερθεί αυτό το κόστος.

• Διορισμός των μελών του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί και να ελέγχει την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που θα καταρτισθεί τον Οκτώβρη.
• Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο θα προχωρά σε άμεσες περικοπές μισθών, συντάξεων και κρατικών δαπανών (π.χ. Νοσοκομεία, Σχολεία, Πανεπιστήμια κλπ.) εάν το χρηματοδοτικό πρόγραμμα δεν κυλά με βάση το μνημόνιο.
• Προσδιορισμός έως τον Οκτώβρη, νέων δημοσιονομικών μέτρων σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών για να καλυφθεί το κόστος από τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει συνταξιούχους, για τις περικοπές από το 2012 και μετά.
• Υποβολή δεσμευτικών προσφορών μέσα στον Οκτώβρη του 2015 για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Το μνημόνιο προβλέπει πως αυτή «μπορεί να αντικατασταθεί από εναλλακτικό σχέδιο με ισοδύναμα αποτελέσματα όσον αφορά τον ανταγωνισμό και τις προοπτικές επενδύσεων, σύμφωνα με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και σε συμφωνία με τους θεσμούς…».
• Άμεσα θα γίνει η επανεξέταση της φορολόγησης στην Ενέργεια. Σήμερα, ο φόρος είναι στο 13% και δεν αποκλείεται να αυξηθεί.
• Θέσπιση μέχρι το Δεκέμβρη του 2015 νέου συστήματος μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο.

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο που προβλέπει: Να μην μείνει τίποτα όρθιο από όσα δικαιώματα είχαμε κρατήσει με αγώνα και μέσα στην κρίση.
Η ζωή μας βάζει μπροστά σε νέες μεγάλες ευθύνες και καθήκοντα.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, να δοκιμάσουν την πιο αποτελεσματική επιλογή που ως σήμερα έχουν παροπλισμένη και αναξιοποίητη.

Υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί το έδαφος μαζικής αντίστασης στα νέα μέτρα, συντονισμός πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθούν δυνάμεις που θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα, θα γεννηθούν νέες.
Οι εργαζόμενοι που σηκώνουν κεφάλι έχουν αστείρευτες δυνάμεις και εφεδρείες. Τίποτα δεν τελείωσε.
Ο ρεαλιστικός αγώνας για το σήμερα περνά μόνο μέσα από την αναμέτρηση με τα μονοπώλια και την ΕΕ.

Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ελπίδα και ανακούφιση του λαού, με ένα κίνημα ανατροπής και όχι ένα κίνημα του μικρότερου κακού, του «εφικτού» και του ρεαλισμού των μνημονίων και της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Να επιλέξουν δηλαδή μαζικά τον δρόμο του αγώνα, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συμμαχίας με την οργάνωση στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και τις γειτονιές.
Το δρόμο της καθολικής σύγκρουσης με τη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, με τις εργοδοτικές οργανώσεις και το πολιτικό προσωπικό τους, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ.

.