Π.Α.ΜΕ.-Γραμματεία Ν.Τρικάλων: Για τον τουρισμό

pame 4 trik

Αποδείχνεται “άνθρακας ο θησαυρός” της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία

Με αφορμή την υπογραφή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ ΚΑΤΑΓΓΈΛΕΙ στους εργαζόμενους και ενημερώνει τους εργαζόμενους στον κλάδο του Τουρισμού ότι:
 Τα ΜΜΕ την παρουσίασαν ως θετική εξέλιξη, κάνοντας το άσπρο – μαύρο κρύβοντας ότι το 2013 αυξήθηκαν οι τουρίστες που ήρθαν στη χώρα μας, αυξήθηκαν και τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και των μεγάλων τουριστικών γραφείων.
 Την ίδια περίοδο οι εργαζόμενοι στο τουρισμό δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, με τραγικές μειώσεις μισθών με ένταση της εκμετάλλευσης που θα μεγαλώσει με τη νέα Σ.Σ.Ε.
 Την ίδια στιγμή για την πλειοψηφία των εργατικών λαϊκών οικογενειών οι διακοπές έγιναν όνειρο θερινής νυκτός.
 Η υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης που περιλαμβάνει εκτός από τις μειώσεις του 15% το 2013 και την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου δουλειάς, αποδείχνεται όπως λέει και ο λαός μας “άνθρακας ο θησαυρός”.
Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη για την οποία διαγκωνίζονται κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και συνολικά τα κόμματα της αστικής διαχείρισης και του ευρωμονόδρομου.
Για μας, για τα ταξικά Σωματεία του κλάδου το ζήτημα που έχει να κάνει με το πόσο πουλάμε την εργατική μας δύναμη δεν έχει τελειώσει. Η γενικευμένη δήθεν μαθητεία, η απλήρωτη δουλειά από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, οι εργολαβίες, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με άθλιους όρους αμοιβής και εργασίας, δεν ξεπλένονται με κανένα ταχυδακτυλουργικό, με κανένα παραμύθι, όσο ωραία κι αν το σερβίρουν.
Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουν και να δεχτούν αυτά που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας.Η «ελπίδα» που πουλάει στο Δελτίο Τύπου για τη νέα ΣΣΕ, είναι επί της ουσίας η αυταπάτη που πουλάνε χρόνια τώρα, ότι δηλαδή εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν κοινά συμφέροντα.
Με τους ξενοδοχοϋπάλληλους οι ξενοδόχοι δεν έκαναν ποτέ καμιά συμφωνία, όπως διατείνονται. Συμφώνησαν με την ξεπουλημένη ηγεσία στην Ομοσπονδία, που πάντα ήταν αρωγός στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας, που έφερνε πάντα ανεργία και φτώχια, είτε διανύαμε περίοδο ανάπτυξης είτε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης. Με μια πολιτική που ενίσχυε την εργοδοσία με ζεστό, άφθονο χρήμα από τις τσέπες του λαού και που σήμερα το κάνει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.
Με τουρισμό που ήταν μακριά από τις λαϊκές ανάγκες για διακοπές και αναψυχή, απαγορευμένο αγαθό για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

.