Ούτε γνωρίζει, ούτε είδε ο “Μάξιμος Σαράφης”: Στόρι πιθανολόγησης οι καταγγελίες

Ο μάρτυρας απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του κλιμακίου της προανακριτικής επιτροπής υποβάθμισε μόνος του το “μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης σύμφωνα με τον Παπαγγελόπουλο” σε στόρι πιθανολόγησης.

Ούτε γνωρίζει και κυρίως ούτε είδε να διακινούνται χρήματα με κατάληξη τσέπες πολιτικών προσώπων ο “Μάξιμος Σαράφης”. Ο μάρτυρας απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του κλιμακίου της προανακριτικής επιτροπής υποβάθμισε μόνος του το “μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης σύμφωνα με τον Παπαγγελόπουλο” σε στόρι πιθανολόγησης.

Απαντώντας μέσω ηλεκτρονικής μετάδοσης στους βουλευτές φέρεται να αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον διοικητή της Τράπερζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και  τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για εμπλοκή τους στην υπόθεση. Επίσης υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως από τον Ιανουάριο του 2018 την κυρία Τουλουπάκη, πως ο Νίκος Μανιαδάκης δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας, χωρίς ωστόσο, να ληφθούν υπόψιν από την εισαγγελέα Διαφθοράς οι προβληματισμοί του.  “Άδειασε” εξάλλου την κυρία Τουλουπάκη σε ότι αφορά τον ισχυρισμό της ότι εντόπισε τον “Μάξιμο Σαράφη” από έγγραφο που της είχαν στείλει οι αμερικανικές αρχές,  όπου και είχε πάει για να καταθέσει προσδοκώντας οικονομικό όφελος.  Φέρεται να είπε ότι πρόκειται για ανακρίβειες της εισαγγελέως.

Επιβαρυντικά στοιχεία διευκρίνισε ότι δεν είχε ούτε για τον Άδωνι Γεωργιάδη. Επίσης κατέστησε σαφές ότι δέχεται να εξεταστεί με κανέναν κατ’αντιπαράσταση και ειδικότερα τους μάρτυρες Νίκο Μανιαδάκη, Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη και Εμμανουήλ Βουλκίδη.

Για πιθανολογήσεις έκανε λόγο και σε ότι αφορά την εμπλοκή των Μάριο Σαλμά, Αντρέα Λυκουρεντζο, Πάνο Πικραμμενο, Ευάγγελο Βενιζέλο

Διέψευσε επίσης ότι είχε μιλήσει ποτέ με την εφημερίδα “Ντοκουμέντο”.

thetoc.gr