Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Καραντίνα μέχρι και το τέλος του έτους για τους ηλικιωμένους

Οι ηλικιωμένοι ενδέχεται να χρειαστεί να απομονωθούν μέχρι το τέλος του έτους για να προστατευθούν από τον κορονοϊό, τόνισε σε συνέντευξή της η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

“Χωρίς εμβόλιο, θα πρέπει να περιορίσουμε την επαφή μας με τους ηλικιωμένους όσο το δυνατόν περισσότερο” υπογράμμισε στη γερμανική εφημερίδα Bild.

“Ξέρω ότι είναι δύσκολο και πως η απομόνωση είναι μεγάλο φορτίο αλλά πρόκειται για ερώτημα ζωής και θανάτου, πρέπει να παραμείνουμε πειθαρχημένοι και υπομονετικοί” υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν, και συμπλήρωσε: “Τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι θα απολαύσουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων νωρίτερα από τους ηλικιωμένους και όσους έχουν χρόνια προβλήματα υγείας”.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ένα ευρωπαϊκό εργαστήριο να αναπτύξει εμβόλιο προς το τέλος του έτους.

Οι Αρχές έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν με εταιρείες παραγωγής φαρμάκων ανά τον κόσμο, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο πληθυσμός θα μπορέσει να εμβολιαστεί γρήγορα.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει αφήσει πίσω του 107.064 νεκρούς παγκοσμίως.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονταν στο 1.745.290 σε 193 χώρες και εδάφη, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί παρά ένα κλάσμα του πραγματικού, αφού πολλές χώρες δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ παρά μόνο στους ανθρώπους εκείνους που χρειάζονται νοσηλεία. Από αυτούς τους ασθενείς, τουλάχιστον 344.600 έχουν αναρρώσει

Τις τελευταίες ώρες αναφέρθηκαν 6.205 νέοι θάνατοι και 81.219 νέα κρούσματα.

Οι ΗΠΑ, όπου ο πρώτος νεκρός από τον SARS-CoV-2 αναφέρθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων (514.415) όσο και στους θανάτους (20.506) .

Παράλληλα, 29.347 ασθενείς έχουν ιαθεί.

Οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους μέσα στο τελευταίο 24ωρο είναι οι ΗΠΑ (1.880), η Βρετανία (917) και η Γαλλία (635).

thetoc.gr