Όταν το METAXA συνάντησε τη σοκολάτα

Οι τέσσερις σοκολάτες που δημιούργησε η ÉSOPHY για να συντροφεύσουν το πλέον διάσημο ελληνικό ποτό υπόσχονται μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία

Ησοκολάτα ταιριάζει πολύ με το αλκοόλ. Βάζοντας μερικά διαφορετικά κομμάτια σοκολάτας δίπλα σε ένα ρούμι, σ’ ένα ουίσκι ή σ’ ένα πορτ βλέπει κανείς πόσο ωραία λειτουργούν ορισμένοι συνδυασμοί, πώς συμπληρώνει το ένα στοιχείο το άλλο. Κι αν τη συνδυάσει με το METAXA έχει πολλά να ανακαλύψει. Η σοκολάτα ήταν ανέκαθεν εξαιρετική συνοδός για το πλέον διάσημο ελληνικό ποτό με το κεχριμπαρένιο χρώμα, που μετράει 132 χρόνια ιστορίας. Πόσο μάλλον αυτά τα Χριστούγεννα, που μπορεί κανείς να διερευνήσει τη μεταξύ τους σχέση περαιτέρω, δοκιμάζοντας μια σειρά από σοκολάτες ειδικά σχεδιασμένες για να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου, οι δύο chocolatières της ÉSOPHY, για αυτές τις σοκολάτες συνεργάστηκαν με τον Metaxa Master Κωνσταντίνο Ράπτη, ο οποίος τις ξενάγησε στα κελάρια του Οίκου Μεταξά όπου σαμιώτικα Μοσχάτα κρασιά και οινικά αποστάγματα παλαιώνουν σε χωριστά βαρέλια περιμένοντας να έρθει η κατάλληλη στιγμή για να σμίξουν. Εστίασαν σε δύο από τις δημιουργίες του, συζήτησαν, δοκίμασαν, ξεκλείδωσαν κάθε αρωματική νότα. Το αποτέλεσμα ήταν τέσσερις διαφορετικές tailor made σοκολάτες, εμπνευσμένες από δύο διαφορετικές εκφάνσεις του METAXA.

sofia_dendrinoy_eydokia_liakoy_kostantinos_raptis_1_1.jpg
H Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου, δημιουργοί του brand ÉSOPHY, και ο Metaxa Master Κωνσταντίνος Ράπτης

Για το ώριμο, κομψό METAXA 12 Stars, προτείνουν μια μαύρη σοκολάτα με εκχύλισμα πορτοκαλιού και βαλσαμικό ξύδι και απαλή αίσθηση στο στόμα και μια ακόμη, γοητευτικά πικάντικη, με κάρδαμο και σύκο. Για το πλούσιο, έντονο και με μακρά επίγευση αποξηραμένων φρούτων και γλυκών μπαχαρικών METAXA Private Reserve μια σοκολάτα με μπαχαρικά του χειμώνα και λεπτές καπνιστές νότες και μια ακόμη με πικάντικο βερίκοκο, με γοητευτική πικράδα και φρουτώδη χαρακτήρα. Πέρα από το ότι τα εν λόγω ζευγάρια κλείνουν ένα γιορτινό γεύμα ή ένα δείπνο με μια ιδιαίτερη γευσιγνωστική εμπειρία, είναι πολύ καλή ιδέα για δώρο. Πωλούνται σε επιλεγμένες κάβες καθώς και στο κατάστημα της ÉSOPHY (Αγίου Τρύφωνος 10, Κηφισιά).

ethnos.gr