Όταν ο Αίσωπος συνάντησε την αλεπού…

alepoy 34

Την Τρίτη 27/5 στις 7.00 μμ θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μύλος Ματσόπουλου» με το έργο Όταν ο Αίσωπος συνάντησε την αλεπού…
Η παράσταση είναι αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας των μελών των θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά και νέους του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων και συγκεκριμένα του τμήματος της Β΄Δημοτικού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Τέσσερις από τους μύθους του Αισώπου, που επέζησαν στους αιώνες συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να μας διδάσκουν, με κοινό σημείο αναφοράς την αλεπού (ο Δίας και η αλεπού, ο κόρακας και η αλεπού, η αλεπού και η μάσκα, η αλεπού και τα σταφύλια) αναβιώνουν, με τα παιδιά να μας λένε αλήθειες, τόσο χρήσιμες όσο και η καλύτερη συμβουλή.

Σημείωμα εμψυχωτών:
Οι μύθοι του Αισώπου, διαχρονικοί και αναλλοίωτοι, αποτελούν με την ολοκληρία τους μια συνεχή πηγή δραματικών εμπνεύσεων. Πρόκειται για σύντομες αφηγήσεις παραδειγματικού χαρακτήρα, με στοιχεία από τη λαϊκή σοφία, όπου ένα περιστατικό με πρωταγωνιστές συνήθως ζώα χρησιμεύει για να εξάρει ή να στηλιτεύσει ανθρώπινες συμπεριφορές νουθετώντας έμμεσα ή άμεσα. Μέσω των τεσσάρων μύθων έγινε μια προσέγγιση των γνωρισμάτων που αποδίδει ο Αίσωπος στην αλεπού και του ρόλου τους ως αλληγορίες της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Παίρνουν μέρος οι:
– Αρμάγου Ελένη
– Δήμου Υακίνθη
– Διακοδημήτρη Κατερίνα
– Μαυρομάτης Αλέξανδρος
– Μπέτσικου Έλενα
– Παλιούρα Νεφέλη
– Παλιούρας Κωνσταντίνος
– Πλεξίδας Θάνος
– Πολύζος Σπύρος
– Ραμμίδη Ιφιγένεια
– Τασιοπούλου Ναντίνα
Εμψυχωτές: Αρτέμης Αρκουμάνης, Βίκυ Ιακωβάκη.
Καλλιτεχνική Δ/νση: Στέφανος Νταλάσης

.