Όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος φόρεσε το κασκόλ του ΑΟ Τρίκαλα στο Δημοτικό στάδιο της πόλης

Ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος έδωσε την τελευταία του συναυλία στο γήπεδο των Τρικάλων στις 7 Ιουλίου του 2009, μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο στάδιο (πάνω από 6.000 κόσμου), που τον αποθέωσε στην κυριολεξία, ακούγοντας και σιγοτραγουδώντας τις μεγάλες του επιτυχίες.

Κάποια στιγμή και ενώ ο μεγάλος Τρικαλινός ερμηνευτής τραγουδούσε στην σκηνή, ένας θεατής που βρισκόταν κοντά στην εξέδρα του πέταξε ένα κασκόλ της ομάδας των Τρικάλων, το οποίο ο Δημήτρης Μητροπάνος  φόρεσε στον λαιμό του, κρατώντας το μέχρι το τέλος της συναυλίας.

Ο δημοφιλής ερμηνευτής, το «δικό» μας παιδί, ήταν φανατικός φίλος του ΑΟ Τρίκαλα και στο παρελθόν είχε έρθει αρκετές φορές στα Τρίκαλα, για να τραγουδήσει αφιλοκερδώς για την ενίσχυση της ομάδας, είτε στο γήπεδο είτε σε νυχτερινά κέντρα της πόλης.

Δυστυχώς τρία σχεδόν χρόνια από εκείνη την «μαγική» βραδιά, ο Δημήτρης Μητροπάνος θα άφηνε την τελευταία του πνοή εντελώς ξαφνικά σε ηλικία μόλις 64 ετών, βυθίζοντας στην θλίψη τους πολυάριθμους φίλους και θαυμαστέςτου ανά το πανελλήνιο και αφήνοντας «ορφανό» το λαϊκό τραγούδι.