Όταν η κυβέρνηση κυνηγά την …ουρά της

Προϋπολογισμός 2011: Όταν τα αποτελέσματα δεν πιάνουν  τους στόχους, η κυβέρνηση προσαρμόζει τους στόχους πάνω  στα αποτελέσματα!

budget-2011-ntp


Κάθε φορά που εξοκείλει ο Προϋπολογισμός, η κυβέρνηση με την τρόικα βάζουν  και  μια νέα στοχοθεσία  στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού.

Αλλάζοντας τον μειωτέο (έσοδα)  και τον αφαιρετέο(έξοδα)  της βασικής δημοσιονομικής εξίσωσης και διατηρώντας το έλλειμμα του ΤΠ ίδιο, προσπαθούν να αποκρύψουν  ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού το επτάμηνο .. «ξέφυγε» για τα καλά … ψιλοπανηγυρίζουν μάλιστα  στα σχετικά δημοσιεύματα του ΥΠΟΙΚ!

Χρησιμοποιούν κυρίως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)  σαν «μαξιλάρι» για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού.

Τώρα με την νέα στοχοθεσία (εσωτερικό ανακάτεμα) του Μακροπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ),  μειώνουν ακόμη περισσότερο το  ΠΔΕ κατά 1 δις € περίπου (κόβουν τις δημόσιες επενδύσεις)   για να … ισοφαρίσουν την υστέρηση στα έσοδα λόγω  της ύφεσης (μειώνουν τον στόχο των  εσόδων κατά 1,5 δις  μήπως και τον πιάσουν!).

Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι με τέτοια τερτίπια ….στα χαρτιά  και λογιστικά μαγειρέματα, ο προϋπολογισμός δεν βγαίνει με τίποτε;

Το έλλειμμα του 7μήνου 2011 είναι αυξημένο κατά 25% αυτού του 2010!

Οι μείωση των επενδύσεων φέρνει μεγαλύτερη ύφεση και ο καταστροφικός  αυτός  κύκλος  επιδεινώνει την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Μήπως τελικά  κυνηγάμε την ουρά μας;

antinews.gr