Ορόσημο για τα Τρίκαλα η παρουσία του καθηγητή Γιώργου Στασινάκη

Ο Γιώργος Στασινάκης καθηγητής παγκοσμίου κύρους  προσκάλεσε τον Τρικαλινό εκπαιδευτικό Στέφανο Μπουλογεώργο στο CERN, που είναι το όνειρο κάθε καθηγητή της φυσικής.

Φυσικά ο Τρικαλινός εκπαιδευτικός αποδέχθηκε με χαρά την τιμητική πρόσκληση. Είχαν μάλιστα την ευκαιρία να μιλήσουν για τον καθηγητή και κοινό τους φίλο παγκοσμίου κύρους Φυσικό Δημήτρη Νανόπουλο.

Ο Γιώργος Στασινάκης φοίτησε στο Γαλλικό Κολλέγιο Δελασάλ «Άγιος Παύλος» στον Πειραιά. Σπούδασε στο Μπορντό της Γαλλίας Πολιτικές Επιστήμες, Νομικά και Δημόσιο Δίκαιο. Μετά τις σπουδές του εγκαταστάθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου εργάστηκε αρχικά ως βοηθός Αντιπροσώπου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, στη συνέχεια ως βοηθός Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης και τέλος ως ανώτερο διοικητικό και νομικό στέλεχος του CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών) μέχρι τον Δεκέμβριο του 2005, οπότε συνταξιοδοτήθηκε. Έχει λάβει έως σήμερα τρεις σημαντικές τιμητικές διακρίσεις: Ιππότης του Εθνικού Τάγματος Αξίας (1996) από τη Γαλλική Δημοκρατία, Πρεσβευτής Ελληνισμού (2008) από την Ελληνική Πολιτεία και Επίτιμος Δημότης (2007) του Δήμου «Νίκος Καζαντζάκης».

Στην κατάμεστη αίθουσα του μουσείου Τσιτσάνη, η Τοπική Επιτροπή νομού Τρικάλων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη διοργάνωσε ένα ταξίδι γνώσης και συζήτησης για τον μεγάλο μας πεζογράφο, ποιητή, ταξιδευτή και πρεσβευτή του Ελληνισμού. Η σχετική εκδήλωση είχε ως τίτλο «Οδοιπορικό στον πρεσβευτή του Ελληνισμού Νίκο Καζαντζάκη» και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου. Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Καζαντζάκης – Ζορμπάς, μια αληθινή φιλία», από τον πρόεδρο της ΔΕΦΝΚ Γιώργο Στασινάκη, ενώ ακολούθησε ομιλία του με θέμα «Η επικαιρότητα της σκέψης του Καζαντζάκη».