Ορκίστηκε ως Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ ο Ηλίας Τσιαούσης

Ανέλαβε σήμερα και επίσημα τα νέα του καθήκοντα ως Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, ο Τρικαλινός γιατρός Ηλίας Τσιαούσης, που ορκίστηκε σήμερα το πρωί στην έδρα της 5ης ΥΠΕ στην Λάρισα, παρόντος του Διοικητή της Υπηρεσίας Φώτη Σερέτη.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος μετά την ορκωμοσία του «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την ιδιαίτερη τιμή να μου αναθέσει τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας. Οφείλω επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Διοικητή κ. Φώτη Σερέτη για την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή του και είμαι βέβαιος πως θα είναι η απαρχή μιας άριστης συνεργασίας.
Στα νέα μου αυτά καθήκοντα θα με συντροφεύουν οι πολύτιμες εμπειρίες που αποκόμισα τόσο από την απασχόλησή μου τα τελευταία χρόνια ως γιατρός πρώτης γραμμής σε δημόσια δομή της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης όσο και από τη θέση του Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής.
Αναλαμβάνω τη μεγάλη αυτή ευθύνη με τη δέσμευση να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις στην υπηρεσία της Π.Φ.Υ. και των ανθρώπων της. Να φανώ ευέλικτος και αποτελεσματικός στα μικρά καθημερινά προβλήματα αλλά και να εργασθώ με όραμα για το μέλλον, με ανοιχτό μυαλό σε μακρόπνοες, καινοτόμες και ρηξικέλευθες προτάσεις. Κυρίως όμως αναλαμβάνω με διάθεση συνεργασίας με οποιονδήποτε δραστηριοποιείται στο χώρο της Π.Φ.Υ. χωρίς κομματικές παρωπίδες και δογματισμούς.
Η δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού και φυσικά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για στήριξη και ενίσχυση της Π.Φ.Υ. αποτελεί το σημαντικότερο εχέγγυο επιτυχούς αυτή τη φορά έκβασης της προσπάθειας επανίδρυσης της στη χώρα μας. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και απαιτούνται ρεαλιστικές, σύγχρονες ιδέες, σωστός σχεδιασμός, επαρκής χρηματοδότηση, συνετή εφαρμογή και φυσικά η άοκνη προσπάθεια όλων».

Να του ευχηθούμε ολόθερμα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.