Οριστικό «όχι» Λάππα για το δήμο

Οριστικό «όχι» Λάππα για το δήμο και σύγκλιση συντονιστικής επιτροπής για την διενέργεια δημοσκόπησης

Απέκλεισε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο να τεθεί και πάλι επικεφαλής της προσπάθειας να κερδηθεί και πάλι ο Δήμος Τρικκαίων, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Τρίκαλα Συμπολιτεία» Χρήστος Λάππας, στην σημερινή ολομέλεια-συνεδρίαση του συνδυασμού στο μουσείο Τσιτσάνη, παρά την επιθυμία κάποιων συμβούλων του να είναι αυτός και πάλι ο επικεφαλής, άρα και ο υποψήφιος Δήμαρχος.

«Δεν θα ηγηθώ αυτής της προσπάθειας για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά θα την στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, ψυχή τε και σώματι», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα μίλησε για την δυναμική και την προγραμματική ταυτότητα της παράταξης που αποτελείται από αξιόλογα πρόσωπα, ενώ πρόσθεσε πως ο υποψήφιος που θα επιλεγεί θα πρέπει να αφήνει «αποτύπωμα» στην κοινωνία.

Τοποθετήσεις για την επόμενη μέρα, τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος, καθώς και το πώς μπορεί να κερδηθεί ο Δήμος, έκαναν τα στελέχη του συνδυασμού Γρηγόρης Καρκανιάς, Στέφη Κωστοπούλου, Σάκης Ξάφος, Κων/νος Κρεμμύδας, Γιώργος Στουρνάρας, καθώς και ο Γραμματέας της Ν.Ε Τρικάλων του «Κινήματος Αλλαγής» Γιώργος Μανώλης, ενώ οι Γιώργος Σπαθής και Χρύσα Ντιντή ξεκαθάρισαν πως ενδιαφέρονται ανοιχτά να διεκδικήσουν τον Δήμο, ως επικεφαλής παράταξης που θα στηριχθεί και από την Κεντροαριστερά.

Τελικά επελέγη από την ολομέλεια του συνδυασμού, να συγκροτηθεί το επόμενο διάστημα 5μελής συντονιστική επιτροπή που θα «τρέξει» τις διαδικασίες και αφού όλοι οι ενδιαφερόμενοι να τεθούν επικεφαλής του συνδυασμού εκφράσουν τις προθέσεις του, να διεξαχθεί δημοσκόπηση από αξιόπιστη εταιρεία και αυτός ή αυτή που θα κερδίσει να τεθεί επικεφαλής. Μια τέτοια προοπτική κρίθηκε καλύτερη και πιο αξιόπιστη από το να στηθούν κάλπες και να ψηφίσει ο κόσμος.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται λογικά να ανοίξουν και άλλα στελέχη του συνδυασμού τα χαρτιά τους, που πιθανώς δεν το έκαναν σήμερα, οπότε ίσως προκύψουν νέα δεδομένα.