Οριστικό: Δεν θα γίνει μίνι ανασχηματισμός – Πως θα αντικατασταθούν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Χωρίς ανασχηματισμό και με εσωτερική αναδιάταξη θα καλυφθούν οι θέσεις των Παπασταύρου και Μπρατάκου που παραιτήθηκαν χθες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το Μαξίμου δεν ακυρώνει την προσφορά των δύο παραιτηθέντων, αλλά όπως έγινε χθες γνωστό η κίνηση ήταν απαραίτητη για να μην δοθεί το λάθος μήνυμα.

Όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, οι παραιτήσεις είναι κάτι που δεν το ξέρουν άλλοι χώροι. Μάλιστα, οι αλλαγές θα αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν το απόγευμα της Πέμπτης (28/3) στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κάλεσε στο γραφείο του τους δύο υπουργούς, οι οποίοι αποχωρώντας είχαν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους.

Με βάση τις πηγές του Μαξίμου, η συνάντηση αυτή, δεν πέρασε απαρατήρητη από τον πρωθυπουργό, και είναι δεδομένο ότι υπήρχε ενόχληση. Και οι δύο θέλησαν να διευκολύνουν τον πρωθυπουργό με τις παραιτήσεις τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο υπουργοί βρέθηκαν στο σπίτι επιχειρηματία και ιδιοκτήτη εφημερίδας με αφορμή την ονομαστική γιορτή του, την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ αποφάσιζε λόγω του δημοσιεύματος της εφημερίδας για αλλοίωση ηχητικού για τα Τέμπη, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

fimotro.gr