Οριστική απόφαση:Επιβολή capital controls στις τράπεζες

trapezes 1.w l

Την επιβολή capital controls στις τράπεζες από αύριο αποφάσισε το Συμβούλιο Συστημικής Σταθερότητας που συνεδρίασε στο Υπουργείο Οικονομικών

Απόφαση για επιβολή των capital controls από αύριο Δευτέρα έλαβε το Συμβούλιο Συστημικής Σταθερότητας που συνεδρίασε στο Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες του theTOC.gr.

Μια ιστορική απόφαση πήρε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας το οποίο προτείνει να παραμείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες, πιθανότατα όλη την επόμενη βδομάδα.

Η τραπεζική αργία (bank holiday) θα κρατήσει μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου, την επομένη δηλαδή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος αποφάσισαν να εισηγηθούν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 20:00 την επιβολή capital control. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί το ανώτατο ημερήσιο όριο αναλήψεων και η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο.

Αναμένονται οι αποφάσεις για το πόσο θα είναι το όριο αναλήψεων, ανά καταθέτη και λογαριασμό και πώς θα γίνονται οι υπόλοιπες συναλλαγές. Αν θα μπορούν και πόσα χρήματα να μεταφερθούν από λογαριασμό σε λογαριασμό.

 

.