Οριστικά φεύγουν οι πέργκολες από τα καταστήματα των Τρικάλων από 1η Σεπτεμβρίου

 

dimotiko_simboulio_copy

 

 

 

 

Με αίτημα να παραμείνουν οι πέργκολες για ακόμη ένα χρόνο ζήτησαν απόψε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων oι καταστηματάρχες και να μην εφαρμοστεί η απόφαση για την απομάκρυνση από 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία στις αρχές Νοεμβρίου 2011  αναγκάζει τους επαγγελματίες να ξηλώσουν τις πέργκολες το αργότερο μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2012 και με την προϋπόθεση ότι έχουν άδειες γι΄αυτές.

Οι καταστηματάρχες με αίτημά τους επικαλούμενοι την οικονομική κρίση ζήτησαν παράταση ενός έτους, και  πρότειναν  την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου δέσμευσης.

Η Δημοτική Αρχή επέμεινε στη θέση της για άμεση εφαρμογή της νέας κανονιστικής διάταξης που δεν αφορά μόνο την Ασκληπιού, αλλά όλους τους κοινόχρηστους χώρους, με τον δήμαρχο κ. Χρήστο Λάππα να κάνει λόγο για Ασκληπιάδα που δεν πρόκειται να συνεχιστεί, και συνέχισε πως η πρόταση των καταστηματαρχών θίγει την αξιοπιστία του Δημοτικού Συμβουλίου με έντονα στοιχεία υποκρισίας και δεν είναι φιλαλήθης.

Υπέρ της παράτασης τάχθηκαν οι φορείς Επιμελητήριο, ΟΕΒΕ, Εμπορικός Σύλλογος, καθώς και παράταξη του Μιχάλη Ταμήλου, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πως θα είναι παρών την ημέρα που θα πάνε να ξηλώσουν τις πέργκολες  και θα μπει μπροστά στα μηχανήματα.

 

 

.