Όργιο επιχορηγήσεων και στα ΕΛΤΑ

elta

Παράτυπες επιχορηγήσεις στο Σωματείο εργαζομένων των ΕΛΤΑ διαπιστώνει ο Λέανδρος Ρακιντζής. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να παραδοθεί πόρισμα στον υπουργό Υποδομών

Στη σύνταξη ανάλογου πορίσματος με εκείνο για τις επιχορηγήσεις στη ΓΕΝΟΠ συνέταξε για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων ΕΛΤΑ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Στο πόρισμά του διαπιστώνει ότι οι επιχορηγήσεις ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ στην Ομοσπονδία (από το 1999-2010) ήταν παράνομες και αντίθετες με τη νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την ενίσχυση των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις διοικήσεις.

Επίσης, μέσω των συλλογικών συμβάσεων παρακρατούνταν εισφορές από τους 8.400 υπαλλήλους από 8 έως 12 ευρώ (συνολικά 12 εκατομμύρια ευρώ), διαδικασία την οποία ο Επιθεωρητής χαρακτηρίζει παράτυπη, αφού επιτρέπεται μόνο σε πρωτοβάθμια σωματεία.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Βασιλόπουλος είπε ότι όλα έγιναν σύννομα με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Μάλιστα κάλεσε τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και το ΣΔΟΕ, να προσέλθουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να ελέγξουν όλα τα παραστατικά.

Το πόρισμα, όπως αναφέρεται στην Καθημερινή, αναμένεται να παραδοθεί εντός 15 ημερών στον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση.

news247