Οργή και απογοήτευση προκαλεί η καθυστέρηση των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς των Τρικάλων

 Για άλλη μια φορά οι κρατικές αγκυλώσεις που προκαλούνται από το καλοταϊσμένο «τέρας» της ελληνικής γραφειοκρατίας, στερούν από ανθρώπους που τις έχουν άμεση ανάγκη τις οικονομικές ενισχύσεις.

Πολλοί πλημμυροπαθείς των Τρικάλων, αν και τα δικαιούνται και τα έχουν απόλυτη ανάγκη δεν έχουν πάρει ακόμα τα 6.600 ευρώ, παρά το γεγονός πως έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες μετά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Οργισμένοι και απογοητευμένοι δηλώνουν τουλάχιστον οι πλημμυροπαθείς από τα χωριά των Τρικάλων Φωτάδα, Μεγάλα Καλύβια, Αγία Κυριακή, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος, Λιλή, Φανερωμένη, Γεωργανάδες και Κεραμίδι, που εντάχθηκαν στην «κόκκινη ζώνη» η οποία δίνει τη δυνατότητα  να πάρουν την πρώτη αρωγή των 6.600, άμεσα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Όχι φυσικά ότι όλοι οι υπόλοιποι που έπαθαν ζημιές, δεν πρέπει να πάρουν γρήγορα τα χρήματα, κάθε άλλο…

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι εύλογα και απόλυτα δικαιολογημένα. Γιατί οι κάτοικοι αυτών των χωριών δεν έλαβαν ακόμη τις αποζημιώσεις; Τι άλλες διασταυρώσεις στοιχείων θέλουν τώρα; Γιατί δεν προχωρούν άμεσα οι πληρωμές, για να ανακουφιστούν οι πληγέντες; 

Θα πρέπει οι αρμόδιοι να απαντήσουν σε όλα αυτά τα ερωτήματα και να επισπεύσουν επιτέλους τις διαδικασίες.