Οπότε …. «μικρό καλάθι» και βλέπουμε…

Mε αφορμή τα όσα ακούστηκαν στη σύσκεψη της αίθουσας δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων παρουσία του υπουργού Παιδείας κ Γιαβρόγλου, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού- Υγείας – Παιδείας- Πολιτισμού Φαρκαδόνας κ. Ηλίας Καραμάνος σχολίασε:

Θα μείνω στη προσέγγιση του υπουργού που αφορά την αδικία σε βάρος του νομού Τρικάλων.

Όπως το κατάλαβα και αν το συγκράτησα, μας είπε πως: « Σας παίρνουμε ένα τμήμα ΤΕΙ το οποίο στερείται Δ.Ε.Π., αφού δεν υπάρχει καμία θέση και σας δίνουμε δυο τμήματα στη ΣΕΦΑΑ.

Προφανώς, εμμέσως πλην σαφώς, μας δημιουργεί και τη συναίσθηση της υποχρέωσης απέναντι σε όλους, για το «ένα» παραπάνω τμήμα που κερδίσαμε» και ο τρόπος ομιλίας του ήταν σαν να μας «μαλωνε» που σκεφτήκαμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω.
Αλλά ούτε μας το απέκλεισε, αφού θέλει να «συμβουλευτεί» και την πανεπιστημιακή κοινότητα, η οποία του έχει καταθέσει ήδη την πρότασή της.

Και έχω την αίσθηση πως ούτε καν τον άγγιξε το κομμάτι της ισόρροπης και δίκαιης κατανομής.

Καλός χρήστης του λόγου και με επικοινωνιακά χαρίσματα μας είπε πολλά, χωρίς να πει τίποτα.
Δεν άγγιξε καν το θέμα της εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και δεν αναφέρθηκε, πέραν κάποιων αόριστων και γενικών σχολίων στο «νέο πανεπιστήμιο» που οραματίζεται. Καμία ιδιαίτερη αναφορά για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα από αυτά για τα οποία ήταν και ο σκοπός της συνάντησης.
Οπότε …. «μικρό καλάθι» και βλέπουμε…

Τη χαρά των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων μας όμως δεν μπορώ να ερμηνεύσω.

Εκτός αν είναι τόσο μεγάλη η πίεση που δέχονται στο θέμα των σχολών, που η έλευση του Υπουργού λειτουργεί λυτρωτικά. Ας πούμε πως είναι ένα βήμα… πρίν από τα πολλά που έπρεπε να είχαν γίνει…