Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων “Η ΑΝΟΙΞΗ” : Ξανά στο ίδιο έργο θεατές…

Για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μηνός οι αγρότες του δήμου Φαρκαδώνας βρέθηκαν αντιμέτωποι με τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειές τους. Από τα πλημυρικά φαινόμενα την πλήρωσαν και οι αγρότες σε Καλύβια, Ρίζωμα κ.α. λόγω της έλειψης ουσιαστικών αποστραγγιστικών,εγγειοβελτιωτικών και αντιπλημμυρικών έργων.

Οι διαχρονικές ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της τοπικής διοίκησης (δήμοι και περιφέρεια, ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ) δεν μπορούν να κρυφτούν πλέον πίσω από δικαιολογίες, ψευτιές και μετάθεση ευθυνών, ούτε βέβαια πίσω από μεμονωμένα έργα σε κανάλια και ποταμούς.

Οι καταστροφές αυτές δεν είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, των ”ακραίων καιρικών φαινομένων”. Αποτελούν συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθείται από Ε.Ε., κυβέρνηση αλλά την και τοπική διοίκηση καθώς δεν έχουν στην προταιρεότητά τους έργα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής.
Σήμερα με βάση την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να παρθούν μέτρα και να γίνουν αντιπλλημυρικά και άλλα έργα που θα προστατεύουν ζωές και περιουσίες. Τονίζουμε ότι χρειάζονται πολιτική βούληση και κονδύλια.

Καλούμε τους αγρότες του νομού να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την πολιτική αδιαφορία των κρατούντων και μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και την ΟΑΣΤ, να οργανώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν:

⦁ Την άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών.
⦁ Την άμεση αποζημίωση στο 100% όλων των ζημιών που έχουν γίνει.
⦁ Την άμεση υλοποίηση  όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών, αποστραγγιστικών, εγγειοβελτιωτικών, αντιδιαβρωτικών έργων για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Να υλοποιηθεί άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που θα εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους, με γενναία κρατική χρηματοδότηση.