Ομιλίες ενημέρωσης στην ΣΜΥ Τρικάλων

DSCN7298-2

Την Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Σχολής σειρά ομιλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του προσωπικού, σε θέματα προαγωγής υγείας, με γενικό τίτλο:

«Συμπεριφορά Υγείας και Χρόνια Νοσήματα»

Σκοπός των ομιλιών ήταν η διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών στάσεων και γενικότερα η υιοθέτηση ανοσοποιητικών συμπεριφορών για την υγεία, μέσω της απόκτησης γνώσεων και η ισχυροποίησή τους μέσα από μια διαθεματική προσέγγιση, με την παρουσίαση στοιχείων που επικαλύπτονται από διαφορετικές επιστημονικές ειδικότητες.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τοποθετήσεις στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

– Γενικοί παράγοντες που καθορίζουν την υγεία και ο ρόλος της πρόληψης. Ομιλήτρια: Τχης (ΥΝ) Μουστάκα Ελένη, Τμηματάρχης Τμημ. Υγειονομικής Υποστήριξης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

– Καρδιαγγειακοί παράγοντες κινδύνου και διατροφή. Ομιλητής: Τχης (ΥΙ) Ανδρεανίδης Ηλίας Ειδικός καρδιολόγος του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας.

– Τρόπος ζωής και Υγεία. Ομιλητής: Τχης (ΥΙ) Αδαμόπουλος Ευάγγελος, Ειδικός παθολόγος του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας.

– Σύγχρονες Διατροφικές Τάσεις και Παχυσαρκία. Ομιλητής: Σγός (ΥΚ) Μπόσινας Κωνσταντίνος, Διαιτολόγος –Διατροφολόγος, του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας

k moustaka

Εκ της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών