Ομιλία στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής από την ψυχολόγο του Νοσοκομείου κα Γκοβίνα

Την Τετάρτη  17 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε ομιλία  στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής σε συνεργασία με τον Τομέα Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Τρικάλων, από την ψυχολόγο του Νοσοκομείου κα Γκοβίνα Γεωργία με θέμα
« Σχολικός  Εκφοβισμός  και   Ενδοσχολική  Βία. Μέθοδοι εντοπισμού και αντιμετώπισης.» σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας, προκειμένου να ενημερωθούν τα παιδιά για το θέμα αυτό. Είναι ένα θέμα που άπτεται των ανησυχιών και των προβληματισμών όλων μας και σαν  σχολείο βασικός μας στόχος είναι η επάνδρωση των μαθητών μας με όλα τα μέσα, ώστε να είνα σε θέση τόσο να εντοπίζουν τέτοιες συμπεριφορές,  όσο και να  μπορούν να τις αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικά.

Να μάθουν να συνεργάζονται και όχι να ανταγωνίζονται, να μάθουν να συζητάνε αντί να καβγαδίζουν, να  μάθουν να  βοηθάνε και να στέκονται αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους τους, να προσφέρουν αντί να προσπερνάνε. Στόχος για όλους πρέπει να είναι η εξάλειψη του φαινομένου, με βασικό όπλο την πρόληψη.

Το κλειδί σε κάθε περίπτωση είναι η ενημέρωση και η συζήτηση με τα παιδιά σε σταθερή βάση τόσο σε οικογενειακό όσο σε σχολικό επίπεδο. Η συζήτηση σε όλα τα επίπεδα ανοίγει ορίζοντες.  Ας σταθούμε λοιπόν, όλοι αρωγοί στα παιδιά μας !

Με εκτίμηση
η Δ/ντρια 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ