Ομιλία Σοφιανού στα Τρίκαλα

sofianos_trikala

 

 

 

 

Είναι ρεαλιστικό σήμερα ο λαός να ζήσει καλύτερα, ακολουθώντας πορεία ρήξης και ανατροπής,

τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στα Τρίκαλα.

Σε μια μαζική εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο των Τρικάλων μίλησε την Κυριακή, ο Νίκος Σοφιανός, παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ από την κρίση.

Αναφερόμενος στη δημοσίευση των θέσεων της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο και την έναρξη της προσυνεδριακής συζήτησης τόνισε ότι: «Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ διαμορφώνουμε συλλογικά τις αποφάσεις, δουλεύουμε την πείρα, εντοπίζουμε κενά, καθυστερήσεις, αδυναμίες, συζητάμε και καταλήγουμε τα πολιτικά καθήκοντα για το επόμενο διάστημα. Αποφασίζουμε το σύγχρονο πρόγραμμα του Κόμματος, δουλεύοντας στη γραμμή που έχουμε χαράξει, εμβαθύνοντας στο χαρακτήρα και τους στόχους της επαναστατικής πρότασης εξουσίας».

d_kke

Η προσυνεδριακή διαδικασία, σημείωσε ο Ν. Σοφιανός, «Θα γίνει χωρίς την παραμικρή απόσπαση από το να μην πληρώσει ο λαός τις βαριές συνέπειες της πολιτικής που τον οδηγεί στην ανέχεια. Με όλες μας τις δυνάμεις οργανώνουμε αγώνες, αντιστάσεις, διεκδικήσεις παντού. Για να αναχαιτίσουμε, να βάλουμε εμπόδια, να δώσουμε ανάσες στο λαό. Να οργανώσουμε και να εκφράσουμε πιο δυνατά την αλληλεγγύη στην εργατική λαϊκή οικογένεια που χτυπιέται καθημερινά. Με πιο έντονους ρυθμούς να ριχτούμε στην οργάνωση της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα των ανέργων στα σωματεία, στις Λαϊκές Επιτροπές».

«Εμείς, θεωρούμε βασικό, για να μπορέσει ο λαός μας να σταθεί στα πόδια του, για να μπορέσει ο λαός μας να ζήσει καλύτερες μέρες, να συνδυαστεί η μονομερής διαγραφή του χρέους, με την αποδέσμευση από την ΕΕ και φυσικά, να προχωρήσουμε σε μία αποφασισμένη λαϊκή πλειοψηφία, στη σύγκρουση με την οικονομία της αγοράς και του κεφαλαίου, στην ανατροπή της» υπογράμμισε το στέλεχος του ΚΚΕ. Πρόσθεσε επίσης ότι, « Δεν μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική, εντός της ΕΕ, με αναγνώριση του χρέους και εντός της οικονομίας του κεφαλαίου, δεν γίνεται».

Σε ερώτηση για την πρόταση Τσίπρα, περί νέου «κουρέματος» του χρέους της Ελλάδας και των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού νότου, επισήμανε ότι « Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετατοπίζεται σαφώς και καθημερινά, όλο και πιο δεξιά. Δεν είναι τυχαίο ότι η «επαναδιαπραγμάτευση» έχει υιοθετηθεί και στη δική του ατζέντα». Το «λογαριασμό» από το «κούρεμα» τον πληρώνει ο λαός, σημείωσε ο Ν. Σοφιανός και τόνισε ότι η στάση απέναντι στο χρέος, πρέπει να είναι καθαρή, δεν αναγνωρίζεται και πρέπει να διαγραφεί μονομερώς.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Ν. Σοφιανός απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικά με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή.

 

                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ