Ομιλία Σκρέκα στη Βουλή για τα Τέμπη: Οφείλουμε όλοι να χαμηλώνουμε με σεβασμό το βλέμμα σ΄αυτή την ανείπωτη τραγωδία

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 57συνολικά άτομα-ανάμεσα τους και τα τρία κορίτσια από το Καστράκι-δεν είναι θέμα ούτε για πολιτική αντιπαράθεση, ούτε για κομματική εκμετάλλευση, τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσαν κατά της κυβέρνησης τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Κώστας Σκρέκας υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η τραγωδία των Τεμπών έχει σημαδέψει ανεξίτηλα την ψυχή ολόκληρης της Ελλάδας. Οφείλουμε όλοι να χαμηλώνουμε με σεβασμό το βλέμμα μπροστά σε αυτήν την ανείπωτη οδύνη.

Η ύψιστη τιμή προς τα θύματα και τις οικογένειές τους, είναι η απόδοση της δικαιοσύνης, αλλά και η υπεύθυνη και σκληρή δουλειά, ώστε να αποτραπούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Η Αντιπολίτευση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί μια τραγική υπόθεση, για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. Για αυτό και μόνο κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην Κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία δεν κρύφτηκε ποτέ. Προχωράμε με πραγματικό σεβασμό και εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, ώστε να χυθεί άπλετο φως.

Με έργα, πραγματικές πολιτικές, σχέδιο, όραμα και αυτοπεποίθηση για το μέλλον -όχι με λόγια, «κούφιες» υποσχέσεις και λαϊκισμούς- είμαστε εδώ προς όφελος όλων των Ελλήνων ανεξαιρέτως».