Στα χέρια του Δήμου Τρικκαίων βρίσκεται πλέον η αξιολόγηση που έγινε από την πενταμελή κριτική επιτροπή και αφορούσε την ανάπλαση της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική) και της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (Κιτριλάκη).
Συνολικά κατατέθηκαν δεκαεφτά (17) μελέτες-προτάσεις οι οποίες και αξιολογήθηκαν.
Η επιτροπή ολοκλήρωσε χθες τη διαδικασία με τη σύνταξη των σχετικών πρακτικών, αποδίδοντας και τα σχετικά βραβεία. Το πρώτο ανέρχεται σε 3.235€, το δεύτερο σε 2.370€ και το τρίτο σε 1.580€. Ο νικητής του διαγωνισμού θα κληθεί αμέσως μετά να εκπονήσει τη σχετική μελέτη, πάνω στην οποία θα γίνει η δημοπράτηση του έργου.
Τα χρήματα για το έργο, θα προέλθουν από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΣΒΑΑ), που ο Δήμος Τρικκαίων υπέβαλλε στην περιφέρεια Θεσσαλίας πριν προς έγκριση.