Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την καταβολή του προνοιακού επιδόματος νεφροπαθών

 perifereia thessalias

Ολοκληρώνονται από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας οι απαιτούμενες διαδικασίες για την καταβολή στους δικαιούχους του προνοιακού επιδόματος των νεφροπαθών για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Μάλιστα, για μία ακόμη φορά η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε να καταβάλλει το ποσό που αφορά στον ένα μήνα (Ιούνιο) καθώς τα χρήματα που πιστώθηκαν από το Υπουργείο αρκούν μόνον για τον Μάιο.

Το συνολικό ποσό του επιδόματος για τη Θεσσαλία ανέρχεται σε 600.000 ευρώ περίπου, ενώ όπως εξήγησε σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστός, εναπόκειται πλέον στις δυνατότητες του τραπεζικού συστήματος για να φθάσουν τα χρήματα στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αγοραστού: «Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία των ανθρώπων που πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια σε ότι αφορά το προνοιακό επίδομα των νεφροπαθών. Το επίδομα αυτό πληρώνεται ανά δίμηνο. Από το Υπουργείο μας έχουν αποστείλει τα χρήματα για τον Μάιο. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας για ακόμη μία φορά θα συμπληρώσουμε τα χρήματα και για τον Ιούνιο ούτως ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να πάρουν αυτό το επίδομα. Το συνολικό ποσό του επιδόματος για τη Θεσσαλία ανέρχεται σε 600.000 ευρώ περίπου. Ήδη έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις τράπεζες να πιστωθούν οι λογαριασμοί της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, για να μπορέσουν – εάν και εφόσον οι τράπεζες δύνανται να κάνουν αυτές τις συναλλαγές – να πληρωθούν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη σ’ αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή.

Προσπαθήσαμε για άλλη μία φορά να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς που πραγματικά δίνουν μάχη για τη ζωή. Είμαστε δίπλα τους.»

.