Ολοκληρώνεται το Φεβρουάριο o περιφερειακός στα Τρίκαλα

perif_trikalon

 

 

 

 

Τις εργασίες στον περιφερειακό δακτύλιο των Τρικάλων επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερεριάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη. Το έργο «Ολοκλήρωση Περιφερειακού Δακτυλίου Τρικάλων τμήματος από κόμβο Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας έως κόμβο Κηπακίου και σύνδεση με την Ε.Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας – Ιωαννίνων», είναι προϋπολογισμού 3.332.000,00 (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο που παρέμενε ημιτελές εδώ και χρόνια, αποτελούσε αίτημα της τοπικής κοινωνίας και η ολοκλήρωσή του αποσυμφορεί σημαντικά την κυκλοφορία της πόλης. Δώσαμε αγώνα για να μην απενταχθεί το έργο και χάσει χρήματα η ελληνική οικονομία, ενώ έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Είναι ένα έργο ποσού σύμβασης 2,1 εκατ. ευρώ, που συμβάλει καθοριστικά στην ασφαλή μεταφορά και διακίνηση εμπορευμάτων και ανθρώπων».

Τεχνικό αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Τρικάλων, στο τμήμα από τον κόμβο Ε.Ο. Τρικάλων-Άρτας (Κόμβος Τσαγκάδας) έως τον κόμβο Κηπακίου (μέχρι τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ, δεδομένου ότι δεν είναι άμεσα εφικτή η κατασκευή της ισόπεδης διάβασης αρτηρίας-σιδηροδρομικών γραμμών) και σύνδεση του Δακτυλίου με την ΕΟ Τρικάλων –Καλαμπάκας –Ιωαννίνων, εξυπηρετώντας έτσι την κυκλοφορία της αρτηρίας μέσω της υφιστάμενης ισόπεδης διάβασης του ΟΣΕ.

Η διοχέτευση της κυκλοφορίας του Δακτυλίου στην Ε.Ο. Τρικάλων –Καλαμπάκας –Ιωαννίνων, θα γίνεται μέσω του κόμβου Κηπακίου, στο υφιστάμενο παράλληλο και κάθετο αστικό οδικό δίκτυο με χρησιμοποίηση της υφιστάμενης ισόπεδης διάβασης του ΟΣΕ.

Αναλυτικότερα, η σύνδεση επιτυγχάνεται ως ακολούθως :

Α. Με την δημιουργία κόμβου, μεταξύ κόμβου Κηπακίου και υφιστάμενης ισόπεδης διάβασης του ΟΣΕ. Η διασταύρωση αυτή προβλέπεται σηματοδοτημένη και επιτρέπει όλες τις κινήσεις από και προς τον δακτύλιο.

Β. Επόμενη σύνδεση με το αστικό δίκτυο Τρικάλων και την  ΕΟ Τρικάλων –Καλαμπάκας –Ιωαννίνων επιτυγχάνεται μετά τη διασταύρωση με τις σιδηροδρομικές γραμμές με την οδό Καλαμπάκας. Ο κόμβος θα είναι σηματοδοτημένος και θα επιτρέπει όλες τις κινήσεις μεταξύ του Δακτυλίου και του άξονα Τρικάλων –Καλαμπάκας –Ιωαννίνων -κέντρο Τρικάλων.

Κατά την επίσκεψη στο έργο παρευρέθηκαν ακόμη οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Τσίγκας και Ελένη Αργυροπούλου, ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο δ/ντης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Αντώνης Γαλερίδης και η δ/ντρια Τεχνικών Έργων Π.Ε. Τρικάλων Έφη Καραγιάννη.

 

 

 

.