Ολοκληρώνεται σήμερα το πολιτιστικό διήμερο του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου ΛΕΒΕΝΤΙΑ Τρικάλων “Ἐν Χορῷ”

DSCN3925

Με επιτυχία ξεκίνησε χθες Πέμπτη το απόγευμα και ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή ώρα 7 μ.μ. το ετήσιο πολιτιστικό διήμερο του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου ΛΕΒΕΝΤΙΑ Τρικάλων «Ἐν Χορῷ», στον μαγευτικό χώρο του Φρουρίου, που κατακλίστηκε από κόσμο.

Το φετινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στους μαθητές-χορευτές της Ακαδημίας χορών της ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ οι οποίοι χθες το απόγευμα ξεδίπλωσα τις ικανότητές τους παρουσιάζοντας ποικιλία χορευτικών προγραμμάτων απ’ όλο τον ελληνισμό, σε θεματολογίες που είχαν διδαχθεί παιδαγωγικά κατά την διάρκεια της τρέχουσας σχολικής-χορευτικής χρονιάς 2013-2014. Απόψε ‘γυρίζουν σελίδα’ και θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με θεματολογία μοντέρνων, σύγχρονων και λάτιν χορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Η ΛΕΒΕΝΤΙΑ συνεργάζεται με τη ΣΕΦΑΑ και συγκεκριμένα με την Ειδικότητα Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί σε ειδικά παιδαγωγικά προγράμματα και αυτό δεν είναι τυχαίο. Αυτό συμβαίνει γιατί στην ΛΕΝΕΝΤΙΑ διδάσκουν αποκλειστικά και μόνον πτυχιούχου χοροδιδάσκαλοι (και όχι απλοί χορευτές) ειδικοί παιδαγωγοί του αντικειμένου, δηλαδή άτομα που έχουν την επιστημονική-βιωματική γνώση σε θεωρία και πράξη, όπως οι: Δημήτρης Δημουλάς και η Ναταλία Παπαδημητρίου στα παιδαγωγικά τμήματα, καθώς και ο Γιάννης Κώτης στους ενήλικες. Την ευθύνη οργάνωση των παιδικών τμημάτων έχει η Δάφνη Ιακωβάκη και την επιστημονική ευθύνη ο πρόεδρος της ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ και πανεπιστημιακός δάσκαλος κ. Γιάννης Δήμας. Χθες είδαμε ένα δείγμα αυτής της αξιόλογης παιδαγωγικής δουλειάς που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά. Αυτό αποδείχθηκε στην πράξη μιας και όλα τα παιδιά χόρεψαν σε όλες τις θέσεις του χορευτικού κύκλου και κυρίαρχα όλα ως πρωτοχορευτές!.

Στην Ακαδημία χορών της ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ στόχος είναι η παιδαγωγική γνώση και η δημιουργία πολιτισμικής ταυτότητας με βάση τον παράγοντα παιδί-άνθρωπο ως ξεχωριστή προσωπικότητα! και όχι ως ένας απλός χορευτής «ως ένα χορευτικό νούμερο» για τις ανάγκες μιας θεατρικο-χορευτικής παράστασης.

.