Όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν τον πολιτιστικό-λαογραφικό «θησαυρό» του μουσείου του Αγ. Βησσαρίωνα

Έπιασε τόπο τελικά η έκκληση στον κόσμο, του συλλέκτη λαογραφικών αντικειμένων και ιδιοκτήτη του λαογραφικού μουσείου στον Άγιο Βησσαρίωνα Νικόλαου Μαρδάνη, να επισκεφθεί και να γνωρίσει από κοντά τα μοναδικά εκθέματα που φιλοξενούνται στο μουσείο.

Σήμερα Κυριακή, αρκετοί ήταν οι Τρικαλινοί που επισκέφθηκαν το μουσείο του Αγίου Βησσαρίωνα και ξεναγήθηκαν στα μοναδικά λαογραφικά και πολιτιστικά εκθέματα από τον ιδιοκτήτης της συλλογής και έκθεσης Νικόλαο Μαρδάνη, ο οποίος έδωσε και απαντήσεις σε διάφορες απορίες των επισκεπτών.

Στο λαογραφικό μουσείο του Αγίου Βησσαρίωνα, το οποίο στεγάζεται στο παλιό πέτρινο Δημοτικό. Σχολείο, σε μια έκταση150 τ.μ., με απεριόριστη θέα στον Τρικαλινό κάμπο και έναν αρκετά ευρύχωρο αύλειο χώρο, εγκαινιάσθηκε στις 7 του Δεκέμβριου του 2019, φιλοξενούνται και εκτίθενται στο ευρύ κοινό,  εκθέματα ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας που αφορούν και αναβιώνουν στην ουσία τον λαογραφικό, γεωργοκτηνοτροφικό, τεχνολογικό και όχι μόνο τομέα της καθημερινής ζωής της παραδοσιακής κοινωνίας του τόπου, που αξίζει τον κόπο στο κοινό, να προστρέξει και να θαυμάσει από κοντά αυτό τον μοναδικό «θησαυρό».