Όλοι και όλες στην απεργία στις 12 Νοέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Tρικάλων

laiki.enotita logo

• Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους-ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις-άμεσα μέτρα για τους άνεργους-προστασία της πρώτης κατοικίας
• Ακύρωση των μνημονίων και των μνημονιακών και αντεργατικών νόμων
• Έξοδος από την ΟΝΕ και σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική της ΕΕ
• Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές και διαγραφή του χρέους
• Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με εργατικό έλεγχο
• Κατάργηση των χαρατσιών, του ΕΝΦΙΑ και συνολικά της υπερφορολόγησης
• Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών προς τις τράπεζες και την εφορία

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και εφαρμόζοντας πιστά το 3ο μνημόνιο το οποίο ψήφισαν από κοινού με όλα τα μνημονιακά κόμματα, επιδράμει καθημερινά ενάντια στα εργατικά και τα λαϊκά νοικοκυριά λεηλατώντας ότι απέμεινε από τις προηγούμενες επιδρομές: η μείωση των συντάξεων, η αύξηση στα χρόνια για σύνταξη και η κατεδάφιση της εναπομείνασας κοινωνικής ασφάλισης, η φοροληστεία και φορολεηλασία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.
Στόχος αυτών των επιδρομών και της φορολεηλασίας είναι η ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών –τοκογλύφων, της Τρόικας και του κουαρτέτου, αλλά και των ντόπιων οικονομικών συμφερόντων, για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος των εργατικών και λαϊκών οικογενειών και υπέρ των κεφαλαιοκρατών.
Αυτός ο στόχος τους ικανοποιείται με την αποπληρωμή του χρέους, την κατάργηση κάθε εργατικού και κατακτημένου δικαιώματος, την διάλυση του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης και την εξατομίκευση της ασφάλισης, και την λεηλασία των αποθεματικών.
Οι κεφαλαιοκράτες φορτώνουν κυριολεκτικά την κρίση τους στην εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό, ο οποίος καλείται να πληρώσει διπλά και τριπλά τα σπασμένα της δικής τους κρίσης: με τις διαρκείς ανα-κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών αυτές και οι τραπεζίτες διασώζονται και την διάσωση αυτή την φορτώνουν στο δημόσιο χρέος, δηλαδή στο λαό!
Την ίδια λαός στιγμή ο λαός καλείται να αποπληρώσει τα τυχόν δάνεια και τις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες και κινδυνεύει όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί, επειδή έμεινε άνεργος ή το εισόδημά του μειώθηκε, να χάσει το σπίτι του και την όποια περιουσία του.
Οι τραπεζίτες και γενικότερα οι κεφαλαιοκράτες ιδιοποιούνται τα κέρδη και κοινωνικοποιούν τις ζημιές!
Αυτή είναι η μνημονιακή πολιτική η οποία σώζει τα τραπεζικά και άλλα μεγάλα συμφέροντα και οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση. Σύμφωνα με μελέτες:
• Στην Ελλάδα η ανεργία φτάνει στο 30%
• 2,5 εκατ. άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και 3,8 εκατ. το προσεγγίζουν.
• Σε δείγμα περίπου 50.000 οικογενειών σε όλη την Ελλάδα, το 54% αυτών αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια και το 21% πείνα την περίοδο 2014 – 2015.
• Σε δείγμα 64 σχολείων της Αθήνας, 6 στους 10 μαθητές αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών τις οποίες εφάρμοσαν και εφαρμόζουν με ευλάβεια και «λεβέντικα» η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η πολιτική αποτελεί το όραμά τους και θα αποτελεί την μόνιμη πολιτική τους για το επόμενο διάστημα: φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, διαρκή φορολεηλασία, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και ισοπέδωση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν.
Την ίδια στιγμή που η «πολιτισμένη» ΕΕ εφαρμόζει μνημόνια, μαζί με την Αμερική, τη Ρωσία, την Τουρκία, τους λεγόμενους Τζιχαντιστές οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από τη Δύση, και άλλους, εξαναγκάζουν στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους για να σωθούν από τα δεινά του πολέμου, οδηγώντας τους πολλές φορές στο θάνατο και στον πνιγμό, είτε στην εξαθλίωση και την εκμετάλλευση από την «πολιτισμένη» ΕΕ η οποία ορθώνει τείχη για να απωθήσει όσους πρόσφυγες θεωρεί πλεόνασμα.
Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ και δεν αλλάζει.
Για το λόγο αυτό η διάλυσή της πρέπει να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.
Το εργατικό κίνημα, μαζί με την πάλη για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματά και μαζί με τους πρόσφυγες, πρέπει να διεκδικήσει τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Συρία και την απομάκρυνση όλων των ιμπεριαλιστών από τη χώρα. Για την απαλλαγή της από κάθε δυνάστη, την Εθνική της ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Να διεκδικήσει την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους όποιους Νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις εμπλοκές στις πολεμικές επιχειρήσεις ή στην διευκόλυνσή τους, καθώς και το γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο. Την πλήρη εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων για τους πρόσφυγες, για την στέγαση, την διατροφή, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και την παροχή ασύλου και των απαραίτητων εγγράφων. Να διεκδικήσει την κατάργηση όλων των νόμων που τους δημιουργούν επιπλέον προβλήματα.

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι
Αν το μέλλον που μας ετοιμάζουν η ΕΕ, η Τρόικα, το κουαρτέτο, οι κεφαλαιοκράτες της χώρας και οι κυβερνήσεις τους, είναι τα διαρκή μνημόνια και οι πόλεμοι για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης, τότε δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτούς! Ο αγώνας μας πρέπει να στραφεί εναντίον τους, ενάντια στην πολιτική και την εξουσία τους.
Το εργατικό κίνημα δεν θα σταθεί σαν νοσοκόμα στο πλάι του άρρωστου καπιταλιστικού συστήματος το οποίο βρίσκεται σε κρίση, αλλά σαν νεκροθάφτης του!

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να μοχθήσουμε για την οικοδόμηση ενιαίου αντιμνημονιακού μετώπου, για την ακύρωση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων με την απαραίτητη για αυτό διαγραφή του χρέους και την έξοδο από την ευρωζώνη και την σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική της ΕΕ.
Για την ικανοποίηση των διεκδικήσεων του κινήματος από μια δική του κυβέρνηση.
Η πάλη για την εκπλήρωση αυτών των στόχων θα είναι σκληρή. Αποτελεί όμως μονόδρομο για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, για το μέλλον των παιδιών τους.
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τα μέλη και τους φίλους της, να μπουν στην πρώτη γραμμή της πάλης για την επιτυχία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη! Σε κάθε εργοστάσιο, γραφείο, γιαπί, τόπο δουλειάς και γειτονιά, να γίνουν κήρυκες της επιτυχίας της απεργίας. Να γίνουν κήρυκες και προπαγανδιστές των δίκαιων εργατικών διεκδικήσεων και οργανωτές της συμμετοχής στην απεργία και για την επιτυχία της.

Όλοι και όλες στην απεργία στις 12 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

.