Τα στρατόπεδα στο ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισαν.
Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συμμάχησαν ένας έκαστος και όλοι μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου. Τα τρία στελέχη, όμως, δεν είναι ένα. Δεν έχουν και μεταξύ τους συμμαχία, τουλάχιστον όχι ακόμη. Σε κάθε περίπτωση, βρέθηκαν έτσι στο ίδιο στρατόπεδο με τον Φίλιππο Πετσάλνικο, τη Λούκα Κατσέλη και τον Χρήστο Παπουτσή, οι οποίοι από την αρχή ήταν με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Οι τρεις δελφίνοι πραγματοποίησαν έναν τακτικό ελιγμό επιχειρώντας να βγάλουν εκτός κούρσα τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο οποίος παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Αγνόησε τον αντιπερισπασμό των ανταγωνιστών του και έθεσε το δικό του χρονοδιάγραμμα. Όταν η χώρα θα κάνει ταμείο. Αν έχει πετύχει στο PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση κανείς και τίποτα δε θα μπορεί να σταθεί στο δρόμο του. Αν έχει αποτύχει, τότε δε θα έχει κανένα μέλλον. Τόσο απλά.
Το εθνικό συμβούλιο επιβεβαίωσε και την δραματική αλλαγή συσχετισμών. Ο Γιώργος Παπανδρέου χειροκροτήθηκε ελάχιστα. Η Ιπποκράτους, βέβαια, πέτυχε να τον ακολουθήσει, με την εξαίρεση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ένα σερί ομιλητών που συμφωνούσαν μαζί του.
Η δεύτερη μέρα ανήκε στους άλλους. Ο Γιάννης Κουτσούκος ήταν ο πρώτος, το πρωί της Κυριακής, που είπε από το βήμα της εθνικής συνδιάσκεψης πως διαφωνεί με τον πρόεδρο. Το νήμα έπιασαν ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Βάσω Παπανδρέου κα. Το ερώτημα, πλέον, είναι τι θα γίνει το βράδυ. Αν θα γίνει ψηφοφορία, όπως ζήτησε η Άννα Διαμαντοπούλου, ή αν το ΠΑΣΟΚ θα επιλέξει τη διαδικασία του κονσέσους, για να αποφευχθεί η καταγραφή των δυνάμεων. Και η σύγκρουση.
Στην παρέμβασή της η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, πρότεινε, ακόμη, να εκλεγεί ο νέος αρχηγός από την ΚΟ, στην περίπτωση που προκηρυχθούν αιφνιδιαστικά εκλογές.
Πηγή : protothema.gr