Με όλες τις δέουσες στρατιωτικές τιμές η παράδοση-παραλαβή της διοίκησης της ΣΜΥ (Φωτορεπορτάζ)

Ημέρα αλλαγής  στη διοίκηση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) η σημερινή και για το λόγο αυτό τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και όλες τις προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές σήμερα στο χώρο του στρατοπέδου «Καβράκου», η εκδήλωση παράδοσης-παραλαβής της  διοίκησης της σχολής, παρουσία της Στρατιωτικής, αλλά και της τοπικής πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας και πλήθους κόσμου.

 Νέος Διοικητής της ΣΜΥ από σήμερα αναλαμβάνει ο Ταξίαρχος Δημοσθένης Κωστόπουλος, στην θέση του μέχρι πρότινος Διοικητή Ταξίαρχου Δημητρίου Τσιπίδη, ο οποίος μετατίθεται ως Υποδιοικητής στην ΜΕΡΥΠ στην Θεσσαλονίκη, ύστερα από ένα ευδόκιμο έτος διοίκησης του στη ΣΜΥ.

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής παρέστη ως εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρης, καθώς και ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ενώ την δέηση τέλεσαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών και Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Χρυσόστομος και Θεόκλητος αντίστοιχα, συνεπικουρούμενοι από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αλέξιο Κανίνα και πλήθους κληρικών.

Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην Βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος, ο πολιτευτής Κώστας Πατέρας, στρατιωτικοί εν αποστρατεία, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Στην ημερήσια διαταγή του, ο παραδίδων Δοικητής Ταξίαρχος Δημήτριος Τσιπίδης, τόνισε το αξιόμαχο της σχολής με την πειθαρχία, το σθένος , το υψηλό φρόνημα και την αυταπάρνηση όλων των στελεχών, να έχουν φτάσει στα ανώτερα επίπεδα, ενώ στα πρόσωπα των τοπικών αρχών, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τους ίδιους, όσο και όλη την πόλη των Τρικάλων, που στον ένα αυτό χρόνο της δικής του διοίκησης, ήταν τόσο κοντά τόσο στον ίδιο, όσο και στις ανάγκες της σχολής.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής και του νέου Διοικητή της ΣΜΥ Ταξίαρχου Δημοσθένη Κωστόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη χαρά και την τιμή που νιώθει για την ανάληψη της διοίκησης της ΣΜΥ, μιας εκ των δύο παραγωγικών σχολών στη χώρα του στρατού ξηράς, τονίζοντας ότι θα είναι πάντα παρών σε οποιαδήποτε ανάγκη του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού, στοχεύοντας να φτάσει τη σχολή ακόμη υψηλότερα, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει και το έργο του προκατόχου του.

Στη συνέχεια ακολούθησε Στρατιωτική παρέλαση των τμημάτων της ΣΜΥ και η τελετή έκλεισε σε με δεξίωση για όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, αλλά και όλους τους πολίτες που παραβρέθηκαν, στην αίθουσα ψυχαγωγίας της σχολής.