Όλα τα βλέμματα και οι σκέψεις καρφωμένα στον εκλογικό αιφνιδιασμό…

Ξαφνικό εκλογικό αιφνιδιασμό από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, «φοβούνται» τα επιτελεία όλων των κομμάτων, ακόμα και αυτό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όπως όλα δείχνουν οι πρόωρες εκλογές- που έχουν αρχίσει ήδη να συζητιούνται ευρέως-και έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ο Πρωθυπουργός, δεν θα έχουν διάρκεια μεγαλύτερη των 20 ημερών.

Μπορεί ακόμη η διαδικασία των εμβολιασμών να μην έχει την επιθυμητή ροή, στην κυβέρνηση όμως πιστεύουν πως από τον επόμενο μήνα κα μετά όλα θα αλλάξουν και μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί περισσότερο από το 60% του πληθυσμού της χώρας. Σ΄αυτό λοιπόν το πλαίσιο και με δεδομένη την επιβάρυνση της οικονομίας και την έκρηξη φτώχειας που όλοι βλέπουμε να έρχεται, είναι πολύ πιθανό ο Μητσοτάκης ακόμα και στις αρχές του καλοκαιριού να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Τα κομματικά επιτελεία λοιπόν, μπροστά στην διαφαινόμενη κατάσταση που έχει αρχίσει ήδη να διαμορφώνεται, έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες με συζητήσεις, επαφές, μυστικές και φανερές συναντήσεις, προκειμένου να διαμορφώσουν δυνατά και αξιόμαχα ψηφοδέλτια με ονόματα που έχουν πέρασμα στην κοινωνία και έχουν να φέρουν κάτι το καινούργιο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ένα όνομα με τέτοια χαρακτηριστικά, έχει αρχίσει ήδη να βολιδοσκοπείται για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στα Τρίκαλα και οι πληροφορίες λένε πως είναι πολύ κοντά στην οριστική συμφωνία. Αν όντως «κλείσει» αυτό το όνομα θέση στο ψηφοδέλτιο, είναι σίγουρο πως θα ανακατευτεί για τα καλά η τράπουλα του παιχνιδιού, αλλάζοντας οι συσχετισμοί και τα δεδομένα στις υποψηφιότητες. Ανάλογες κινήσεις βέβαια γίνονται και για την επάνδρωση των ψηφοδελτίων στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ, όπου και εκεί οι ζυμώσεις καλά κρατούν.

Το επόμενο διάστημα θα δούμε ακόμα περισσότερα, δεδομένου ότι και στα τρία αυτά κόμματα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τοπικά στελέχη να «βγούνε» μπροστά. Να δούμε ποιοι και πόσοι θα αντέξουν μέχρι την τελική κούρσα!