Όλα τα σενάρια που είναι στο τραπέζι για την λειτουργία των εκκλησιών την Μεγάλη εβδομάδα

Εβδομάδα αποφάσεων είναι αυτή που διανύουμε, αναφορικά με τα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν την Μεγάλη Εβδομάδα στους ναούς της χώρας. Μπορεί από τη πλευρά της κυβέρνησης να τηρείται σιγή ιχθύος για το ζήτημα, πληροφορίες αναφέρουν όμως, πως υπάρχει έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες, με τον τελικό λόγο να τον έχει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων που θα κάνει και την τελική εισήγηση.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που θα συνεδριάσει την Τρίτη, θα καταθέσει και τη δική της πρόταση προς την κυβέρνηση, για το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών κατά την διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας.

Μέχρι στιγμής έχουν πέσει στο τραπέζι πολλά σενάρια όπως η τέλεση περισσότερων, από μια, ιερών ακολουθιών και η παρουσία πιστών στον προαύλιο χώρο των ναών. Υπάρχει, επίσης, η σκέψη να τελεσθούν οι ακολουθίες στον προαύλιο χώρο των ναών, όπου αυτό είναι δυνατό. Σε όλα αυτά κυβέρνηση και εκκλησία ποντάρουν στο να έχουν ως σύμμαχο και τον καλό καιρό.

Από πλευράς της κυβέρνησης πάντως, υπάρχει η επιθυμία να μην γίνουν φέτος περιφορές του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή, όπως επίσης και η ακολουθία της Αναστάσεων να τελεστεί νωρίτερα, λόγω και των περιορισμών που υπάρχουν στο ωράριο των μετακινήσεων μετά τις 9 το βράδυ.