Όλα στο «30» στο νέο φορολογικό σύστημα

 

forologiki-dilosi

 

 

 

Στο 30% ο ανώτατος συντελεστής για μισθωτούς και συνταξιούχους, επιβολή ενιαίου φόρου 30% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις και περιορισμό στο 30% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, προβλέπει μεταξύ άλλων το κυβερνητικό σχέδιο για το φορολογικό σύστημα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, πηγή από το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για ξήλωμα του ισχύοντος συστήματος και αναφέρουν πως εξετάζεται η αύξηση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους σταδιακά στα 8.000 ευρώ από 5.000 ευρώ που είναι σήμερα, ο περιορισμός των κλιμακίων σε 4 από 8 με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή προς τα κάτω των φορολογικών συντελεστών.

Επίσης, σύμφωνα με ίδια πηγή, θα υπάρξει κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για τα εισοδήματα του 2013 και αντικατάστασή τους από έκπτωση συγκεκριμένων δαπανών από το εισόδημα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Καθημερινή, η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση της φορολογίας για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ με συντελεστή 50%.  Παράλληλα εξετάζεται ο φόρος στα κέρδη να ανέλθει στο 15% και ακόμα 15% εφόσον γίνεται διανομή μερίσματος.

 

tvxs.gr