Όλα έτοιμα στα δημοτικά και νηπιαγωγεία των Τρικάλων για την υποδοχή των μαθητών τη Δευτέρα

Για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα γίνει αυτό, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση και τον Δημήτρη Παδιό, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Τρικάλων Χρήστος Τρικάλης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τρικάλης, τα πάντα είναι έτοιμα από πλευράς της διεύθυνσης για το άνοιγμα των σχολείων και την υποδοχή των μαθητών. Όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι στις θέσεις του, ενώ σήμερα έγιναν και τα απαραίτητα Rapidtest στους εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων δεν βρέθηκε κανένα θετικό. Όλες οι σχολικές μονάδες έχουν καθαριστεί, ενώ έχουν εκδοθεί και συγκεκριμένες οδηγίες για την αποφυγή συνωστισμού των μαθητών, κατά την άφιξη και αποχώρηση τους από τα σχολεία. Οι γονείς θα είναι προτιμότερο να περιμένουν τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο και όχι να τα περιμένουν έξω από τα κάγκελα των σχολείων σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Τρικάλων, σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα ή κρούσματα σε σχολική τάξη κατά την διάρκεια λειτουργίας των σχολείων, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία με διακοπή των μαθημάτων και απολύμανση της αίθουσας.