Οι τροφές που θα κρατήσουν μακριά τις αλλεργίες της άνοιξης

Η άνοιξη είναι η εποχή που μας δημιουργεί διάθεση για βόλτες στη φύση αλλά και η εποχή που κάνουν την εμφάνισή τους οι αλλεργίες. Εάν η διάθεσή σας είναι κακή γιατί είστε συνέχεια με συνάχι και δακρύζουν τα μάτια σας, δείτε πως μπορείτε να μειώσετε την ένταση των συμπτωμάτων με σωστή διατροφή.

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί είναι σούπερ υγιεινοί και αποτελούν ένα από τα καλύτερα σνακ και για δεκατιανό και για απογευματινό. Το μαγνήσιο και η βιταμίνη Ε ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες φλεγμονές.

Μήλα: Τα μήλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προτιμήστε να τα τρώτε με τη φλούδα τους μια και αυτή είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά που αναστέλλουν οποιαδήποτε κυτταρική βλάβη. Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, όσα περισσότερα μήλα καταναλώνετε, τόσο χαμηλότερα θα είναι τα ποσοστά εμφάνισης βήχα, αναπνευστικών λοιμώξεων και άσθματος.

Ντομάτες: Οι ντομάτες περιέχουν βιταμίνη C αυτή ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και καταστέλλει το οίδημα ενισχύοντας καταλυτικά την άμυνα του οργανισμού κατά του άσθματος και των αναπνευστικών προβλημάτων.

Τα λιπαρά ψάρια: Τα ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα που διαθέτουν, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Παράλληλα η συχνή κατανάλωσή τους μπορεί να σας ανακουφίσει από πολλά, όπως τα συμπτώματα της δερματίτιδας, του εκζέματος, της αρθρίτιδας , ακόμα και του άσθματος.

tastyday.gr