Οι Τρικαλινοί γέμισαν το μουσείο Τσιτσάνη για τη συναυλία – αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα με τη Γλυκερία

Μια πολύ όμορφη βραδιά πλημμυρισμένη από τις αγαπημένες μελωδίες και τα τραγούδια του αείμνηστου Κύπριου δημιουργού Μάριου Τόκα, έζησαν το βράδυ της Τρίτης εκατοντάδες Τρικαλινοί που γέμισαν ασφυκτικά τον αύλειο χώρο του μουσείου Τσιτσάνη, απολαμβάνοντας την αγαπημένη και δημοφιλή ερμηνεύτρια Γλυκερία.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, η εκδήλωση με τίτλο «Η δική μου η πατρίδα» που τελούσε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μάριος Τόκας και της οικογένειας του συνθέτη, διοργανώθηκε με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο και την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο του 1974 και εκτός από την Γλυκερία, τα τραγούδια του αξέχαστου Μάριου Τόκα που έγραψε για την Κύπρο αλλά και την υπόλοιπη δισκογραφία του, ερμήνευσαν ακόμη οι Χρίστος Μοδέστου και Μαρία Τύμπα. Τους τρεις τραγουδιστές συνόδευσε ορχήστρα με Τρικαλινούς καλλιτέχνες.

Πριν την συναυλία απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, ο Πρόξενος της Κύπρου στην Ελλάδα Κων/νος Πολυκάρπου, ο Δήμαρχος Ύψωνα της Κύπρου Παντελής Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Τρικάλων Χρίστος Μοδέστου και η σύζυγο του Μάριου Τόκα Αμαλία Πετσοπούλου, που είναι Τρικαλινή στη καταγωγή.

Η συναυλία ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο εκδηλώσεων “Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης” για τα εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη.