Oι θέσεις του συλλόγου τουριστικών γραφείων Τρικάλων

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ/ΝΤΡΙΑΣ Β΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΣ.

 

Τρίκαλα, 27 Νοεμβρίου 2019

 

Ακούσαμε χθές, προσεκτικά, τα λεγόμενα της κας Κάκλα, διευθύντριας Β΄βάθμιας εκπαίδευσης Ν.Τρικάλων, σε συνομιλία της με τον δημοσιογράφο κ. Καραποστόλη, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής, αναφορικά με το χθεσινό δελτίο τύπου του σωματείου μας και τα όσα είπε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Ευθυμίου, αναφορικά με αυτό, στην ίδια εκπομπή προηγουμένως.

Θα θέλαμε πάνω σε αυτά να τονίσουμε ότι το σωματείο και τα μέλη του πάντοτε λειτούργησαν,  λειτουργούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και του επιβατικού κοινού. Η δε ασφάλεια των μαθητών, διασφαλίζεται στο έπακρο, από τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχουν θεσπιστεί και τα υπάρχοντα νομικά πλαίσια όπως η Υ.Α.33120/ΓΔ4.

Ακούσαμε επίσης στα λεγόμενα της κας Κάκλα για περιστατικό οδηγού που δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Καλό θα ήταν να μην αοριστολογεί δημοσίως, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τις όποιες εντυπώσεις, αλλά να αναφερθεί στο περιστατικό αυτό με στοιχεία. Ακόμη και σε μία τέτοια περίπτωση λοιπόν, οι προβλεπόμενες διαδικασίες τις οποίες επικαλούμαστε, διασφαλίζουν την ασφάλεια των μαθητών. Στον προβλεπόμενο τροχονομικό έλεγχο, οι οδηγοί ελέγχονται και δεν υπάρχει περίπτωση, να επιτραπεί από τις αστυνομικές αρχές, σε οδηγό ή όχημα που δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, να εκτελέσει την μεταφορά της εκδρομής.

Δεν μπορούμε λοιπόν. να αντιληφθούμε, αλλά και να δεχθούμε, την επιμονή της κας Κάκλα, να αναλάβει τον ρόλο της ελληνικής αστυνομίας, εκτός και εάν θεωρεί, ότι η τελευταία δεν πράττει σωστά τα καθήκοντα της. Σε αυτή την περίπτωση, η κα. Διευθύντρια οφείλει να αναφέρει τούτο δημοσίως, χάριν της ασφάλειας των μαθητών, την οποία και επικαλείται διαρκώς.

Δυστυχώς στα λεγόμενά της η κα. Κάκλα επιχειρεί να προσωποποιήσει την κατάσταση, λέγοντας αυτολεξεί «αυτό είναι που δεν θέλει ο κος Ευθυμίου να δώσει», αναφερόμενη στην υπεύθυνη δήλωση που ζητά η Δ/νση Β΄βάθμιας εκπαίδευσης Ν.Τρικάλων για την εργασία των οδηγών και η οποία δεν προβλέπεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο. Θα θέλαμε επί τούτου να καταστήσουμε σαφές, ότι δεν γίνεται λόγος για μία προσωπική διαφωνία του κου. Ευθυμίου απέναντι στην επίμαχη οδηγία. Έχουμε μία συλλογική διαφωνία των τουριστικών πρακτόρων του Ν. Τρικάλων, που είναι μέλη του συλλόγου μας, απέναντι σε αυτή την οδηγία. Την διαφωνία αυτή εκφράζει ο κος Ευθυμίου ως εκπρόσωπος του σωματείου μας. Στο παρελθόν υπήρξαν συνάδελφοι που προσκομίσανε τα μη προβλεπόμενα αυτά έγγραφα και η κα. Κάκλα παρουσιάζει το γεγονός αυτό, ως νομιμοποίηση της απαίτησης αυτών των εγγράφων. Δυστυχώς οι συνάδελφοι δεν είχαν και άλλη επιλογή όσον αφορά αυτό το θέμα και αυτό είναι που επιδιώκει να αλλάξει το σωματείο μας δια του εκπροσώπου και προέδρου του κου Ευθυμίου.

Φυσικά στην προσπάθεια από πλευρά της, να μειωθεί η εικόνα της συλλογικότητάς μας, ως προς τα ανωτέρω, η κα. Κάκλα αναφέρεται και στο Κ.Τ.Ε.Λ. Τρικάλων, το οποίο όμως, δεν αποτελεί μέλος του συλλόγου μας και ως εκ τούτου, οι ενέργειές του ως προς το θέμα αυτό, είναι μονομερείς και δεν μας αφορούν, ούτε μας αντιπροσωπεύουν.

Το σωματείο μας και τα μέλη του λοιπόν, έχουν πλήρη συναίσθηση, ότι μεταφέρουν μαθητές και όχι «σακιά με άλευρα», όπως ατυχώς ελέχθη από την κα. Κάκλα, στην προσπάθειά της ίσως, να ισχυροποιήσει την άποψή της, γεγονός που πιθανότατα επιχείρησε και με την αναφορά της, στο δυστύχημα του Μαλιακού, που τόσο στοίχισε στην τοπική κοινωνία της Φαρκαδόνας.

Ελλείψει νομίμων επιχειρημάτων, για αυτά τα οποία ισχυρίζεται, η κα διευθύντρια προσπαθεί να τρομοκρατήσει το κοινό, για να τεκμηριώσει την άποψή της, με αναφορές σε αιματηρά δυστυχήματα. Θυμίζουμε στην κα. Διευθύντρια ότι τα τουριστικά λεωφορεία των μελών μας, ουδέποτε έχουν εμπλακεί σε σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής! Το δε λεωφορείο που ενεπλάκη στο ατύχημα του Μαλιακού δεν ήταν τουριστικό.

Όπως και στο προηγούμενο δελτίο τύπου, ζητούμε την ευθυγράμμιση της Δ/νσης Β’βάθμιας εκπαίδευσης με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και τίποτε περισσότερο.

 

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

   

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

   

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ