Δεν καταγράφεται ενιαία στάση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με το επερχόμενο σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση και θα αφορά την σύναψη γάμου μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα τεκνοθεσίας.
Από τους 32 βουλευτές του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης υπάρχουν τουλάχιστον 4 αυτή τη στιγμή που προβληματίζονται ως προς το εάν θα επιψηφίσουν τον γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου.
Προβληματισμό εκφράζουν ως προς τις αλλαγές του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου αυτή τη στιγμή, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Σαμπρή Αχμέτ, ο επίσης μειονοτικός βουλευτής του Κινήματος Μπουρχάν Νετζαντή Μπαράν που εκλέγεται στην Ξάνθη, ο Μανώλης Χνάρης από την περιοχή του Ρεθύμνου και ο Σταύρος Μιχαηλίδης από την εκλογική περιφέρεια Χίου.