Οι συντάξεις θα κρίνουν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, όχι τη νίκη στις εκλογές

Η αλήθεια είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στο Μέγαρο Μαξίμου ξέρουν τι γίνεται με τις τάσεις της κοινής γνώμης. Ξέρουν δηλαδή… από τις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους από τις αρχές Σεπτεμβρίου τι συμβαίνει στην κοινωνία. Τι εκτιμούν ότι θα συμβεί τελικά στις εκλογές, είναι ένα άλλο θέμα. Το τι συμβαίνει τώρα πάντως το ξέρουν.

Αυτό που μάλλον δεν ξέρουν είναι ότι αυτές οι εκλογές ΔΕΝ θα κριθούν στις συντάξεις. Δεν θα επηρεάσει δηλαδή το αποτέλεσμα των εκλογών το εάν περικοπούν ή όχι οι συντάξεις, περικοπές που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε στη Βουλή. Αυτές οι εκλογές θα κριθούν στην αρνητική ψήφο και στην καθημερινότητα των πολιτών. Θα κριθούν στις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν υλοποίησε ποτέ στα 4 χρόνια διακυβέρνησής του. Θα κριθούν στην πραγματική οικονομία, στην αγορά, στην εγκληματικότητα και την κοινωνία. Ενδεχομένως ένα πολύ μικρό ποσοστό να ψηφίσει με την λογική των συντάξεων. Αυτό όμως θα είναι πολύ μικρό ποσοστό και δεν πρόκειται να διαμορφώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Περισσότερο τη μάχη τη δίνει το κυβερνητικό κόμμα για να πείσει στην προεκλογική περίοδο την κοινωνία, ότι μπορεί ένα αριστερό κόμμα να ψήφισε περικοπές συντάξεων, αλλά προσπάθησε να αποτρέψει την εφαρμογή τους, άρα δεν πρόδωσε τους ψηφοφόρους του.

Η μάχη δηλαδή δίνεται περισσότερο για τα χαρακώματα και για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάσει την συσπείρωσή του μήπως και κατορθώσει να χάσει αξιοπρεπώς. Με μια διαφορά δηλαδή της τάξης του 6%-8%, όπως δείχνουν οι δικές του δημοσκοπήσεις και όχι με μια διαφορά από 10%-12%, όπως είναι το πιθανότερο να συμβεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει τη μάχη του για τις συντάξεις, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα την χάσει και μάλιστα πανηγυρικά. Γιατί θα την χάσει; Γιατί το Βερολίνο και το ΔΝΤ έχουν πειστεί ότι το κάνει για προεκλογικούς και μόνο λόγους. Για τα… ψηφαλάκια δηλαδή. Κατά συνέπεια όσο και να τον συμπαθούν και να θέλουν να τον στηρίξουν, ποτέ δεν θα μπορούσαν να μπουν σε μια τέτοια λογική.

Η πρώτη θέση στις εκλογές ΔΕΝ θα κριθεί από την περικοπή ή μη των συντάξεων. Από αυτές θα κριθεί ΜΟΝΟ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι το πιο κρίσιμο ζητούμενο για τον ΤσίπραΜε ποια διαφορά και με ποιο ποσοστό θα χάσει τις εκλογές. Γιατί η επόμενη μέρα στο σημερινό κυβερνητικό κόμμα θα είναι αυτή που θα έχει το ενδιαφέρον μετά τις κάλπες. Πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το εάν κερδίσει με αυτοδυναμία ή όχι το κόμμα της ΝΔ

fimotro.gr