Οι προβλέψεις Μαρουσάκη για τον καιρό των Χριστουγέννων

Αν και είναι νωρίς για μία ασφαλή εκτίμηση για τον καιρό που θα κάνει τα Χριστούγεννα, ωστόσο, μία πρώτη τάση έδωσε σήμερα ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως τόνισε, η τάση δείχνει πως ο καιρός θα είναι πιο ήπιος, μπορεί να μην μιλάμε για «Πασχούγεννα», όμως φαίνεται πως θα γλιτώσουμε τα «σκληρά κρύα».

«Φέτος μπορεί να μην είναι ακριβώς Πασχούγεννα, αλλά μπορεί να είναι πιο ήπιος ο καιρός θερμοκρασιακά. Φαίνεται ότι δεν θα έχουμε τα σκληρά κρύα που βλέπουμε στο τέλος του Δεκεμβρίου», τόνισε.

Αναφορικά με τον καιρό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου αυτός θα θυμίζει Άνοιξη, με θερμές αέριες μάζες να ανεβάζουν τη θερμοκρασία. Ο υδράργυρος θα ανέβει κοντά στους 22 με 23 βαθμούς, ενώ σεν θα λείπουν οι τοπικές βροχές και η αφρικανική σκόνη.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο σε όλη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα δυτικά, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Κυριακή στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά τις πρωινές ώρες στα βόρεια έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.